Βίντεο σοκ από σχολεία στην Ελλάδα-Ανελέητο ξύλο σε σχολική αίθουσα μεταξύ μαθητών με κράνη και ζώνες

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον τα κρούσματα bullying στα σχολεία της Ελλάδας, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε γονείς και στην σχολική κοινότητα.
 
Χθες είχαμε μια νέα καταγγελία σε σχολείο της Καβάλας, με θύμα ένα μαθητή μόλις τρίτης δημοτικού.
 
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha Ελλάδος, νεαροί περιέγραψαν περιπτώσεις bullying αλλά και βίας που έζησαν στα μαθητικά τους χρόνια ενώ προβλήθηκαν δυο βίντεο ντοκουμέντα τα οποία αποτυπώνουν το ανησυχητικό φαινόμενο.
 
Τα δυο βίντεο μόνο σοκ προκαλούν. Στο πρώτο μια ομάδα νεαρών μετά από παρότρυνση ενός εκ αυτών μαζεύονται έξω από τη πόρτα της τάξης και μόλις τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση, η πόρτα ανοίγει και επιτίθενται σε συμμαθητή τους.
 
Ο νεαρός μαθητής ο οποίος έχει τον ρόλο του θηράματος προσπαθεί να τους αποφύγει, εκείνοι όμως τον κυνηγούν, τον στριμώχνουν μέσα στη σχολική αίθουσα, τα θρανία πέφτουν στο πάτωμα στην προσπάθεια τους να τον κυκλώσουν ώστε να μην τους ξεφύγει. Εκείνος ζαλισμένος καταφέρνει να τους ξεφύγει.
 
Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία καθημερινά.
 

 
«Καμιά φορά απερίσκεπτα γίνονται όλα αυτά. Αρχίζει από ένα μικρό αστείο, κάποιες φορές τελειώνει καλά ενώ κάποιες φορές δεν τελειώνει όπως πρέπει. Έβαλε τα κλάματα γιατί δεν κατάλαβε τι έγινε. Γιατί κάποια παιδιά μπορεί να τους κάνουμε πλάκα και να μην την αντιλαμβάνονται. Το παίρνουν ως κακό» ανέφερε 18χρονος μαθητής στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
 
«Λέμε πάμε να του κάνουμε ένα ντου και πάμε προς τα πάνω του. Είναι μόδα. Δεν είναι καλό να γίνονται αυτά. Βέβαια δεν είναι πλάκα. Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι λάθος» κατέληξε ο νεαρός.
 
Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha απεικονίζονται νεαροί να φοράνε κράνη, να κρατάνε ζώνες στα χέρια τους και να έχουν μετατρέψει την σχολική αίθουσα σε ρινγκ αφού το ξύλο το οποίο ανταλλάσσουν οι μαθητές μεταξύ τους είναι ανελέητο.
 
«Ξέρεις πόσες απουσίες έχει γιατί τον βγάζουν έξω; Εχθές ήρθε με ένα μπουφάν κομμάτια. Ξέρεις τι ξύλο πέφτει; Όχι μόνο στο δικό μου παιδί. Πολύ ξύλο! Αφού δεν μπορούν ούτε οι καθηγητές να κάνουν τίποτα. Όταν βλέπεις τους μαθητές να βγαίνουν από το ΕΠΑΛ ή από το γυμνάσιο και πάνε στη γωνία και πλακώνονται στα χαστούκια και στις μπουνιές… τι είναι αυτό; Συνέχεια κλαίει! Όχι μόνο το δικό μου παιδί, και άλλα παιδιά. Μου ζητάει συνέχεια να αλλάξει σχολείο» αναφέρει μητέρα μαθητή γυμνασίου στην κάμερα.
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα