Συγκλονίζει ο Σύρος πρόσφυγας: Αν είναι δυνατόν, δεν βίασα το παιδί μου

Ο Τζαμάλ όλες αυτές τις μέρες ήταν χαμένος... «Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. "Αν είναι δυνατόν" έλεγα. Είναι δυνατόν, 11 μηνών το κοριτσάκι μου, να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» τόνισε μιλώντας στο Open TV και τη δημοσιογράφο Γεωργία Λαγού.
 
Αναφερόμενος στη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί, επεσήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη, πάντως, ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας» δηλώνει συγκλονισμένος ο Τζαμάλ, ο δυστυχής πατέρας από τη Συρία που έχασε πρόσφατα την 11 μηνών κόρη του και βρέθηκε ύποπτος για κακοποίηση του βρέφους.
 
«Δέχομαι τη συγγνώμη χωρίς καμία αμφιβολία. Ήδη τους έχω συγχωρέσει για ό,τι κακό μου έχουν προξενήσει οι εσφαλμένες γνωματεύσεις του ιατροδικαστή. Από εδώ και πέρα, όμως, η ζωή συνεχίζεται. Εγώ θα σας έλεγα μονάχα μια φράση: Ο Θεός να σας συγχωρήσει» προσθέτει ο Τζαμάλ στη ρεπόρτερ του Οpen TV, Γεωργία Λαγού.
 
Ο 23χρονος και η γυναίκα του Ιραουάν ήρθαν από την εμπόλεμη Συρία το 2018. Πήραν μαζί το παιδί τους για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, αλλά κατέληξαν στην κόλαση της Μόριας, στη Μυτιλήνη.
 
«Όταν φτάσαμε στη Μυτιλήνη, μας έβαλαν στον καταυλισμό της Μόριας. Εκεί ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Οι πρόσφυγες, ο κόσμος, ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ήταν πάρα πολύ άσχημες οι συνθήκες. Αγρίμια, έτσι μας έλεγαν. Ηταν κόλαση! Η Μόρια ήταν κόλαση!». Ο Τζαμάλ επιθυμεί αυτό που επιθυμούσε και τότε, όταν άφησε πίσω την πατρίδα του: να συνεχίσει να ονειρεύεται και να μπορεί να περιβάλλει με ασφάλεια την οικογένειά του.
 

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Θρήνος για τον 33χρονο που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα-Είχε τραυματιστεί στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα
Το χρονικό του θανάτου του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα-Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων της σύγκρουσης στα Τέμπη-Τι θα ζητήσουν
«Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι»-Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρός 33χρονος από έκρηξη ναυτικής φωτοβολίδας
Εξελίξεις στην υπόθεση Όλιβερ-Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου