Κλειδί το ταξίδι των γυναικών στην Αθήνα για το διπλό φονικό στη Βάρη

Τον εντοπισμό των εκτελεστών της μαφίας του Μαυροβουνίου, που διέπραξαν τη διπλή δολοφονία στην ταβέρνα της Βάρης, μέσω των σύγχρονων μέσων που έχουν στη διάθεσή τους, επιχειρούν να πετύχουν τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας.
 
Κάμερες ασφαλείας και καταγραφή των κινήσεών τους σε δίκτυα, φαίνεται πως έχουν δώσει κάποια στοιχεία για τη διαδρομή των εκτελεστών, δημιουργώντας μία πρώτη βάση στην έρευνα. Ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε, είναι η παρουσία των δύο γυναικών στο πλευρό των θυμάτων. Οι δύο γυναίκες από τη Σερβία, όπως οι ίδιες δήλωσαν, ταξίδεψαν στην Αθήνα πριν από 1,5 μήνα και ενδέχεται το ταξίδι τους να «πρόδωσε» τη θέση των δύο μαφιόζων.

Οι τέσσερις δράστες ταξίδεψαν στην Ελλάδα με ψεύτικα στοιχεία και φέρεται να κάλυψαν επιμελώς την παρουσία τους. Πλαστά ήταν και τα διαβατήρια των θυμάτων, οι οποίοι ταξίδεψαν ως Κροάτες στην Αθήνα. Ωστόσο, τις κινήσεις των τεσσάρων εκτελεστών, πριν και μετά τη δολοφονία των δύο Μαυροβούνιων - μελών μαφιόζικης οργάνωσης, φέρνουν στη δημοσίοτητα φωτογραφίες - ντοκουμέντα, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο δελτίο του OPEN την Τρίτη. 

Στις φωτογραφίες, διακρίνονται οι τέσσερις σωματώδεις άνδρες, που φορούσαν στρατιωτικά παντελόνια, μαύρα μπουφάν και καπέλα, να κατευθύνονται προς την ταβέρνα που κάθονταν τα θύματά τους. Ο ένας εξ αυτών φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά από τους υπόλοιπους τρεις, καθώς κατευθύνθηκε στο κατάστημα για να δει που κάθονται οι Μαυροβούνιοι με τις οικογένειές τους. Το σχέδιο εκτέλεσής τους με 24 σφαίρες μέσα σε μισό λεπτό, είχε μπει σε εφαρμογή.  Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική έκθεση που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος από τις 24 σφαίρες που έπεσαν από δύο 9αρια πιστόλια μόνο τρεις δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Επίσης, έχουν καταγραφεί οι κινήσεις τους μετά τις εκτελέσεις. Οι εκτελεστές βγαίνουν από την ταβέρνα και τρέχοντας, κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο διαφυγής. Ο ένας από τους δράστες έχει προχωρήσει λίγα μέτρα πιο μπροστά, ενώ από πίσω του τον ακολουθούν δύο ακόμη από την ομάδα.

Με κροατικά διαβατήρια τα θύματα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι τα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν οι δύο 43χρονοι, που σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης από τη Σερβία ήταν ηγετικα στελέχη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι», ήταν πλαστά και ήταν από την Κροατία προφανώς για να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και άρα όσοι διαθέτουν κροατικά διαβατήρια αποφεύγουν τους ελέγχους σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κτλ.

Η δεύτερη «πηγή» άντλησης πληροφοριών που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι τα κινητά τηλέφωνα που είχαν τα δύο θύματα, αν και για την ώρα παραμένουν κλειδωμένα καθώς οι σύζυγοί τους, η μια εκ των οποίων τραυματίστηκε από τα πυρά των εκτελεστών, λένε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζουν τους κωδικούς και τα pin. Ένα από τα στοιχεία που θέλουν να διακριβώσουν οι αστυνομικοί είναι αν οι δύο άνδρες είχαν δραστηριότητα στα social media και δη στο Facebook.

Οι δύο γυναίκες, κατά ένα σενάριο, ίσως να αποτέλεσαν την «αχίλλειο πτέρνα» των δύο 43χρονων, οι οποίοι ήταν «αόρατοι» για τις αρχές όλους αυτούς τους μήνες. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην οποία έγινε το φονικό είπε στους αστυνομικούς ότι τουλάχιστον πριν από έναν χρόνο είχαν αρχίσει να επισκέπτονται οι δύο μαφιόζοι ως πελάτες το μαγαζί του. Αυτό το στοιχείο, εφόσον επιβεβαιωθεί, ίσως να αποδεικνύει ότι οι δύο μαφιόζοι είχαν έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να κρυφτούν. Όταν εντοπίστηκαν από την αντίπαλη φατρία, τότε οργανώθηκε η εκτέλεσή τους. Εικάζεται, δε, πως οι τέσσερις εκτελεστές δεν ταξίδεψαν στην Ελλάδα την τελευταία στιγμή, αλλά ότι παρακολουθούσαν για καιρό τα θύματα και τις κινήσεις τους.

Όσο για τις δύο γυναίκες, είπαν στους αστυνομικούς ότι έμεναν στη Σερβία και είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από 1-1,5 μήνα προσθέτοντας ότι το τραπέζι της Κυριακής ήταν το τελευταίο με τους συζύγους τους, καθώς μετά θα επέστρεφαν στο Βελιγράδι.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με το παρελθόν των δύο 43χρονων και οι δύο γυναίκες κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό και αρκούνται σε φράσεις όπως «δεν γνωρίζμαε τις δουλειές τους», «νομίζαμε ότι ήταν επιχειρηματίες» με τη μια εξ αυτών κάποια στιγμή να λέει ότι «γνώριζα πως είχε μια δικαστική εκρεμμότητα στο Μαυροβούνιο».

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δύο 43χρονοι είχαν επιλέξει την Αθήνα για να κρυφτούν από την Ισπανία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, τις χώρες δηλαδή στις οποίες είχαν ενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το εμπόριο ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονταν.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα οι δύο 43χρονοι ούτε οπλοφορούσαν, ούτε χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο - επιλέγοντας ταξί για τις μετακινήσεις τους - ούτε είχαν και σταθερό τόπο διαμονής αλλάζοντας συνεχώς διαμερίσματα μέσω Airbnb.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή