Τετάρτη 19 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τραβά το σκοινί ο Τσαβούσογλου-Κατηγορεί την Ελλάδα για σαμποτάζ στο λιβυκό

  18/01/2020 20:56
Τραβά το σκοινί ο Τσαβούσογλου-Κατηγορεί την Ελλάδα για σαμποτάζ στο λιβυκό

Τραβά το σκοινί ο Τσαβούσογλου-Κατηγορεί την Ελλάδα για σαμποτάζ στο λιβυκό

  18/01/2020 20:56
Έκδηλη η ενόχληση της Τουρκίας από την επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι τουρκικές απαιτήσεις και οι τελευταίες δηλώσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημιουργούν ανησυχία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ή αφέντης στην αν. Μεσόγειο ή Αττίλας στη Λιβύη

Μια ανάσα πριν από τη Διάσκεψη για το Βερολίνο στη Λιβύη, όπου δεν θα συμμετάσχει η Ελλάδα με τη Γερμανία να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα το μνημόνιο Άγκυρας - Τρίπολης για τις θαλάσσιες ζώνες, παρατηρείται κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διέρρευσε το προσχέδιο για τη διάσκεψη του Βερολίνου

Η Τουρκία μιλά για ειρήνη στη Λιβύη και ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα τη σαμποτάρει, λόγω της επίσκεψης Χαφτάρ στην Αθήνα, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα παραμείνει στη Λιβύη εάν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΗΕ για Λιβύη: Αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα με τα πετρέλαια, τότε θα τεθεί στο Βερολίνο

Ο δηλώσεις, ωστόσο, αυτές του Τούρκου προέδρου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις επιδιώξεις της διεθνούς κοινότητας για τη Λιβύη, καθώς σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του ΟΗΕ στόχος είναι η κατάπαυση του πυρός που θα επιτευχθεί με τον τερματισμό ξένης στρατιωτικής παρέμβασης. 
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας