Δολοφόνοι 73χρονης: «Συγγνώμη από την οικογένεια και όλους τους Έλληνες»

Μετανιωμένοι εμφανίζονται οι δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
 
«Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες», είπαν στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί Ρομά.
 
Οι δύο άνδρες, 28 και 26 ετών, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι, είχαν βάλει στο μάτι την 73χρονη από τη λαϊκή αγορά, όπου είχαν πάει από το πρωί και πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες.
 
Πρόσεξαν ότι έφερε στο λαιμό μια χρυσή αλυσίδα την οποία αποφάσισαν να αρπάξουν με την πρώτη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο φρικτό έγκλημα.
 
Σημειώνεται ότι και οι δύο είναι σεσημασμένοι, ο 28χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια συμπλοκής που είχε γίνει στο παρελθόν μεταξύ Ρομά και Αλβανών, καθώς και για ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.
 
Οι δράστες, οι οποίοι παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων με δικηγόρο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και προβάλουν ως δικαιολογία ότι δεν κατάλαβαν πως πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την πεσμένη γυναίκα.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 28χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο, δεν είδε τη γυναίκα καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να διαφύγουν και όταν αναπήδησε το όχημα κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.
 
Και οι δύο λένε ότι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο γιατί τρομοκρατήθηκαν από την αντίδραση της ηλικιωμένης, η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον 26χρονο όταν προσπάθησε να της αφαιρέσει την αλυσίδα. Ταυτόχρονα, όπως είπαν, άρχισε να φωνάζει τον άνδρα της και τον γιο της που βρίσκονταν στο σπίτι.
 
Ανέφεραν επίσης ότι σταμάτησαν με το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της 73χρονης την οποία παρακολουθούσαν και ο 26χρονος βγήκε από το όχημα και την φώναξε δήθεν για να ρωτήσει κάτι. Μόλις όμως εκείνη τον πλησίασε, της άρπαξε την αλυσίδα.
 
Η 73χρονη αντέδρασε δυναμικά και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο το σταματημένο αυτοκίνητο, όπου εντός βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν εκτός αυτού και πάλευε με το θύμα.
 
Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, χωρίς να καταφέρει να πάρει την αλυσίδα, μπήκε στο αυτοκίνητο και μαζί με τον συνεργό του κινήθηκαν προς τα εμπρός χωρίς να κόψουν ταχύτητα και πέρασαν πάνω από την γυναίκα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.
 
Κατά τις έρευνες το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.
 
Παράλληλα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των δεδομένων της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.
 
Όλες αυτές τις μέρες οι δράστες κρύβονταν σε διάφορες περιοχές στον Πειραιά, αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν τις τελευταίες τρεις μέρες να έλθουν σε επαφή μαζί τους μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο φρόντισε και για δικηγόρο.
Μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκαν να παραδοθούν.
 
Το απόγευμα εμφανίστηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.
 
Επιπλέον οι δράστες αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.
 
Πηγή: Plus.gr

Δειτε Επισης

Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο