Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Όλα τελείωσαν μπαμπά»: Οι πρώτες κουβέντες του 20χρονου ναυτικού στον πατέρα του

  14/12/2019 15:35
«Όλα τελείωσαν μπαμπά»: Οι πρώτες κουβέντες του 20χρονου ναυτικού στον πατέρα του

«Όλα τελείωσαν μπαμπά»: Οι πρώτες κουβέντες του 20χρονου ναυτικού στον πατέρα του

  14/12/2019 15:35
Ελεύθερος αφέθηκε χθες ο 22χρονος Έλληνας ναυτικός που βρισκόταν υπό καθεστώς ομηρίας από τις 4 Νοεμβρίου, μετά την ένοπλη πειρατεία στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Έλκα Αριστοτέλης» στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας European Products Carriers Ltd, ένας από τους υπόλοιπους ομήρους, ένας Φιλιππινέζος, είναι νεκρός.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο θάνατος του ομήρου «δεν οφείλεται σε ενέργεια των απαγωγών αλλά σε ασθένεια».
 
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Ελκα Αριστοτέλης» έγινε ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Λόμε Τόγκο.
 
Οι δράστες απήγαγαν τέσσερις εκ των συνολικά 24 μελών του πληρώματος, τον Έλληνα δόκιμο μηχανικό Δημήτρη Γκιάτη, δύο υπηκόους Φιλιππίνων και έναν υπήκοο Γεωργίας.
 
Στο πλοίο βρίσκονταν και ένοπλοι φρουροί οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά των πειρατών, με αποτέλεσμα ένας εκ των φρουρών να τραυματιστεί.
 
Τα πρώτα λόγια του 20χρονου ναυτικού
«Όλα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ».
 
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 20χρονου ναυτικού, που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο, στον πατέρα του. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, τρεις από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι το τέταρτο άτομο απεβίωσε.
 
Ο πατέρας του ναυτικού, Θεόδωρος Γκιάτης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος 104,6 και αποκάλυψε όλα όσα κουβέντιασε με τον γιο του μετά από την πολυήμερη περιπέτειά του, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.
 
Ο ίδιος είπε πως η οικογένειά του ευχαριστεί το Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους.
 
Όπως είπε, το θλιβερό είναι ότι χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.
 
«Με την χαρά ήρθε και η λύπη», είπε χαρακτηριστικά που πληροφορήθηκε χθες την είδηση για την απελευθέρωση του γιου του από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας