Υπόθεση Λίνας Κοεμτζή: Η πρώτη δίκη, η επικήρυξη και τα μεγάλα κενά στην έρευνα

ΕλλάδαΑπογοητευμένη εμφανίζεται η οικογένεια της Λίνας Κοεμτζή, της φοιτήτριας που έπεσε στο κενό από τη φοιτητική εστία στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2016. Από την πρώτη στιγμή η οικογένειά της αλλά και ο συνήγορός τους πίστεψαν ότι ο θάνατος της 22χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ δεν ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας, αλλά εγκληματικής ενέργειας.
 
Χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών εκδικάστηκε η υπόθεση της διακίνησης – διαρροής των αποκαλυπτικών φωτογραφιών της Λίνας Κοεμτζή. Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.
 
Στη δίκη κατέθεσε πλήθος μαρτύρων μεταξύ αυτών η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές της Λίνας. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων και των απολογιών των κατηγορουμένων, ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, καθώς το γεγονός ότι είδαν ή είχαν φωτογραφίες δεν αποτελεί παρέμβαση σε αρχείο προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, ο ένας κρίθηκε ένοχος για τη διακίνηση άσεμνων φωτογραφιών της Λίνας.
 
Παρότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους, η έδρα αποφάσισε να καταδικάσει τον ερασιτέχνη φωτογράφο σε 120 ώρες κοινοφελούς εργασίας. Η απόφαση αυτή όπως ήταν φυσικό δυσαρέστησε την οικογένεια η οποία «επικύρηξε» με 5.000 ευρώ δύο άνδρες, που θεωρούν ότι είναι υπεύθυνοι για τον «ροζ» εκβιασμό που οδήγησε την 21χρονη φοιτήτρια στον θάνατο. Ο πρώτος ύποπτος είναι ηλικίας 21 με 25 ετών, έχει ύψος 1,75 με 1,80 βαρος, 75 με 80 κιλά έχει καστανά μαλλιά και μάτια. Ο δεύτερος ύποπτος είναι ηλικίας 26 με 30, έχει ύψος 1,80 με 1,85 και βάρος 90 κιλά. Έχει μαύρα σπαστά μαλλιά με κοτσίδα και μαύρα μάτια.
 
Ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης μίλησε στο protothema.gr για τη δυσαρέσκεια της οικογένειας της Λίνας Κοεμτζή.
 
«Μια μεγάλη προσπάθεια δυο ετών κατέληξε χτες σε καταδίκη του πρωταίτιου του διασυρμού της Λίνας Κοεμτζή. Και το δεύτερο σκέλος που είναι για εμάς η κορωνίδα της υπόθεσης που αφορά την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου. Δυο χρόνια τώρα εξελίσσεται αυτή η έρευνα.
 
Συνεχίζουν εμμονικά και ανεξήγητα να μη δέχονται τα δυο αιτήματα και πρώτα την κατ' αντιπαράσταση εξέταση των εμπλεκομένων μαρτύρων διότι, αν ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε τους δυο αγνώστους έλεγε ψέματα, θα είχε κινηθεί η διαδικασία αυτεπάγγελτα για ψευδορκία. Άρα σημαίνει ότι λέει αλήθεια ο άνθρωπος. Οι δυο αστυνομικοί, ο φύλακας, οι ένοικοι που εξετάστηκαν της εστίας. Γιατί δεν εξετάζονται κατ' αντιπαράσταση, για να καταλάβουμε ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι δυο άγνωστοι και πρέπει εμείς να οδηγηθούμε στην ακραία λύση της επικύρηξης; Υπάρχει η αναγκαιότητα να αποκαλυφθούν οι μασκοφόροι εκείνης της βραδιάς οι οποίοι δεν κρύβονται γιατί δεν τους έχει βρει κανείς» είπε αρχικά ο κ. Ξυλουργίδης και επισήμανε:
 
«Η οικογένεια της Λίνας προφανώς δεν είναι ευχαριστημένη, γιατί, ενώ είχαμε πάει εφτά ονόματα από αυτούς, οι τρεις μόνο οδηγήθηκαν στο ακροατήριο γιατί οι υπόλοιποι είχαν ψεύτικα προφίλ. Η διαδικασία έπρεπε να κινηθεί πολύ νωρίτερα, ενώ κατά την οικογένεια υπάρχουν και πολλές παραλείψεις, όπως το δείγμα dna από τα νύχια της που δεν πήραν. Τα βίντεο από τις κάμερες δεν τα πήραν. Αυτά τα κενά πρέπει να τα συμπληρώσεις με κάποιο τρόπο. Τώρα τρία χρόνια μετά, πώς θα τα συμπληρώσεις αύτα τα κενά; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Κι όταν υπάρχει ήδη ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος δίνει αναλυτική περιγραφή.
 
Εμείς τους αναζητούμε αυτούς τους δυο αγνώστους και θέλουμε οποιαδήποτε πληροφορία βρει κάποιος είτε ανώνυμα είτε επώνυμα στα κατά τόπους τμήματα ασφαλείας να την καταγγείλει γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί» λέει ο Αντώνης Ξυλουργίδης.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία