Παρασκευή 21 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τραγωδία στην Ελλάδα... Νεκρό από μηνιγγίτιδα πεντάμηνο βρέφος

  10/12/2019 21:52
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νεκρό από μηνιγγίτιδα πεντάμηνο βρέφος

Τραγωδία στην Ελλάδα... Νεκρό από μηνιγγίτιδα πεντάμηνο βρέφος

  10/12/2019 21:52

Στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας κατέληξε ένα βρέφος 5 μηνών από τη Λέσβο, το οποίο διακομίστηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Αθήνα.

Το βρέφος, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, διακομίστηκε το Σάββατο στην Αθήνα από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί ήδη επιβαρυμένο στην υγεία του.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτες εικόνες - Αίματα και ανοιγμένες μύτες για μια θέση στον συρμό

Σύμφωνα με το stonisi.gr δεν είχε ταυτοποιηθεί ο τύπος του μηνιγγιτιδόκοκκου, αλλά γίνεται λόγος για τον τύπο Β, ο οποίος, ας σημειωθεί, είναι ο τύπος που δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Μάλιστα παιδίατροι σημείωσαν στο «Ν» ότι πρόκειται για αρκετά ακριβό εμβόλιο, της τάξης των 103 ευρώ η έκαστη δόση.

Στο νοσοκομείο και το αδερφάκι του

Το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί.

Αναστάτωση επικρατεί σε γονείς μετά την είδηση του «Ν» για το εν λόγω εμβόλιο, με τους παιδιάτρους καταρχήν να επισημαίνουν ότι οι βασικές «απλές» οδηγίες πρέπει να τηρούνται από όλους: τακτικό πλύσιμο χεριών, χεράκι μπροστά από το στόμα στον βήχα, ιδιαίτερη προσοχή στους κλειστούς χώρους και να απευθύνονται γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά σε ιατρούς για συμβουλές.

Πηγή:in.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας