Κυριακή 19 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Προκλήσεις και στον Έβρο-Ύψωσαν τουρκική σημαία σε νησίδα στο Διδυμότειχο

  10/12/2019 09:39
Προκλήσεις και στον Έβρο-Ύψωσαν τουρκική σημαία σε νησίδα στο Διδυμότειχο

Προκλήσεις και στον Έβρο-Ύψωσαν τουρκική σημαία σε νησίδα στο Διδυμότειχο

  10/12/2019 09:39

Προκαλούν οι Τούρκοι και στον Έβρο, κλιμακώνοντας την επιθετική τους στάση απέναντι στη χώρα μας.

Ομάδα τριών Τούρκων στρατιωτών τοποθέτησε τη σημαία της χώρας της σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.


Πρόκειται για τη νησίδα “Λούλου” ή “Λουλού, στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε σχετικά, στέλνοντας παράλληλα την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Evros-news.gr:

Η σημαία, μετά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων, κατέβηκε, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό των προσώπων που προχώρησαν σε αυτή την προκλητική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη νησίδα, όταν η στάθμη των νερών του ποταμού είναι χαμηλή, συνδέεται με τις τουρκικές ακτές του Έβρου, παρότι αποτελεί ελληνικό έδαφος.

Όπως σημειώνουν πηγές του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας «η νησίδα ανάλογα με τη ροή του ποταμού, πότε συνδέεται με το ελληνικό και όποτε με το Τουρκικό έδαφος. Αυτήν την εποχή συνδέεται με Τουρκία», αναφερόμενες σε δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό όπου άγνωστοι τοποθέτησαν τουρκική σημαία σε νησίδα στον ποταμό Έβρο.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κάποιος κρέμασε χθες την τουρκική σημαία στη νησίδα αλλά μετά από τηλεφώνημα της ελληνικής πλευράς από κάποιον τοπικό φορέα, την μάζεψαν. Λύθηκε δηλαδή σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν άλλες προεκτάσεις στο ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας