Αυτά είναι τα ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο στην Κοζάνη

Τη δική του εκδοχή για τον τραγικό θάνατο του 5χρονου αγοριού που τραυματίστηκε θανάσιμα από ροτβάιλερ στην Κοζάνη έδωσε στις δικαστικές Αρχές ο ιδιοκτήτης των σκυλιών.

Στην κατάθεσή του ο 72χρονος, συνταξιούχος στρατιωτικός, ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά ήταν κλειδωμένα μέσα σε ειδικό χώρο, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τους φίλους που είχε καλέσει στο σπίτι του για να γιορτάσουν το Πάσχα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
 


«Ο πελάτης μου είχε καλέσει στο σπίτι του τη μητέρα του παιδιού για να κάνουν Πάσχα. Ήταν στενοί φίλοι. Κάποια στιγμή και ενώ οι καλεσμένοι καθόντουσαν όλοι μαζί το παιδί διέφυγε της προσοχής και απομακρύνθηκε. Την ώρα του τραγικού περιστατικού δεν ήταν κανείς μπροστά για να ξέρουμε με σιγουριά πως ελευθερώθηκαν τα σκυλιά. Μία εικασία που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι κάποιος έριξε τη δοκό που στήριζε το πορτάκι από όπου βγαίνουν έξω τα σκυλιά. Η δοκός αυτή βρισκόταν εξωτερικά της πόρτας και δεν θα μπορούσε να πέσει από τα ζώα. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει φορές που ο πελάτης μου είχε αφήσει ελεύθερα τα σκυλιά κατά τη διάρκεια επισκέψεων φίλων του στο σπίτι. Δεχόταν συχνά επισκέψεις και ήθελε να είναι κοινωνικοποιημένα τα ζώα. Δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα. Τα δύο σκυλιά αυτά ήταν η ζωή του. Μετά το περιστατικό είναι συντετριμμένος», δηλώνει στη Huff Post Greece ο κ. Νίκος Κούρας, δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών.


Αυτό που προκαλεί ερωτήματα, ωστόσο, είναι το γιατί τα ροτβάιλερ αμέσως μόλις ελευθερώθηκαν επιτέθηκαν άγρια στο μικρό παιδί. Η οικογένειά του έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 5χρονου στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στην Κοζάνη. Το οικογενειακό περιβάλλον του αγοριού ζητά να αποδοθούν ευθύνες.
 
Πηγή: huffingtonpost
 
 
 

Δειτε Επισης

Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»