Σάββατο 22 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για αναφορές Ερντογάν περί κάλυψης τρομοκρατών

  05/12/2019 20:20
Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για αναφορές Ερντογάν περί κάλυψης τρομοκρατών

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για αναφορές Ερντογάν περί κάλυψης τρομοκρατών

  05/12/2019 20:20
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναφορές στον τουρκικό Τύπο ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι τρομοκράτες φεύγουν από την Τουρκία και βρίσκουν καταφύγιο στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. 

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον Πρωθυπουργό», σημειώνεται, προσθέτοντας ότι την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα ζητήματα που προέκυψαν μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, ο κ. Ερντογάν είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ φτάνουν στην Ελλάδα και, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Τουρκίας βρίσκουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Ελλάδα, οι οποίες σημειώνουν ότι η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις αιτιάσεις του Ταγίπ Ερντογάν ήταν ότι «οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας