Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων θα θέσει στο ΝΑΤΟ ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Στην απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ζητώντας από τη Συμμαχία να λάβει θέση, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
 
«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ήδη διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».
 
Αναφορικά με την αυριανή συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο κ. Μητοστάκης θα θέσει ανοικτά όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας στον κ. Ερντογάν.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να  διαμηνύσει στον κ. Ερντογάν ότι είναι προς το συμφέρον και της ίδιας της Τουρκίας «να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες, καθώς η στάση της οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση», όπως είπε ο κ. Πέτσας.
 
Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας για τον προσδιορισμό θαλάσσιων ζωνών, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών –όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο– με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί δηλαδή να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο Διεθνές Δίκαιο και, ειδικότερα, στο Δίκαιο της Θάλασσας».
 
Ταυτόχρονα, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση διεθνοποιεί το θέμα και αναζητεί στήριξη, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συντονίζει ήδη μια σειρά δράσεων για την αναζήτηση και ενίσχυση της διεθνούς στήριξης της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Μαραθώνια, χωρίς σημαντικά προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ΤΑ-Όλα όσα έγιναν