Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυρικάκο Μητσοτάκη ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Ελλάδας για να συζητήσουν τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, δήλωσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν αναχωρώντας για το Λονδίνο.

Ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία που υπέγραψαν με την Λιβύη θα πάει στην τουρκική εθνοσυνέλευση και θα περάσει με συντριπτική πλειοψηφία και θα μπορεί να εφαρμοστεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου στο αεροδρόμιο Άγκυρας κατά την αναχώρησή του  για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει βήματα. “Διατηρούμε κι εμείς δικαίωμα να κάνουμε βήμα. Ό,τι χρειάζεται το κάνουμε την ίδια ώρα. Και σε σχέση με αυτό το θέμα, δηλαδή αυτή τη στιγμή, το βλέπω και αυτό,  κατά μεγάλη πιθανότητα μπορεί και η Λιβύη ίσως να αποσύρει τον Πρέσβη της. Αυτή τη στιγμή εκείνοι συνομιλούν με τον Πρέσβη, κατ’ αυτούς λένε κάποια πράγματα. Χθες έμαθα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί με εμάς. Εκεί ασφαλώς στο επίπεδο αυτής της συνάντησης θα τα συζητήσουμε όλα αυτά με τον ίδιο. Να το γνωρίζει ολόκληρο το έθνος μου αυτό”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος και από την άλλη πλευρά η Κύπρος, με τις τριμερείς συνεργασίες τους, δεν μπορούν ποτέ να επηρεάσουν το βήμα που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη. “Επειδή αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε κάνει την γραπτή μας συμφωνία με τη Λιβύη, βάλαμε τις υπογραφές μας και τώρα θα έρθει στη Βουλή και θα περάσει με συντριπτική πλειοψηφία. Αφού περάσει από την βουλή μας σημαίνει θα μπορεί να εφαρμοστεί”, ανέφερε. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να ενοχλεί σοβαρά τη Γαλλία, προσθέτοντας ότι μπορεί να τους ενοχλεί και η συμφωνία που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη. “Γι αυτό το θέμα στη περίπτωση που το θέσουν θα τους πούμε ότι είναι ένα κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας με τη Λιβύη και αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα δεν το συζητάμε με εσάς. Αυτό θα τους το πούμε καθαρά”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα