Βρέθηκε η 4χρονη που είχε απαχθεί στην Αθήνα

Καλά στην υγεία της εντοπίστηκε η μικρή Μαρία, που αυτή την ώρα βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου της Αθήνας.

Το μικρό κoρίτσι που, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε απαχθεί από άγνωστο την Κυριακή του Πάσχα από την περιοχή του Σκαραμαγκά, είπε στους αστυνομικούς ότι χάθηκε όταν επιχείρησε να ακολουθήσει μικρά σκυλάκια με τα οποία ήθελε να παίξει.

Νωρίτερα το πρωί, η αστυνομία δέχθηκε ένα τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος ενημέρωνε σε ποιο σημείο βρίσκεται  το κoριτσάκι, ασφαλές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Ακολούθησε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ και πράγματι, μετά από λίγη ώρα, το μικρό παιδί εντοπίστηκε στην περιοχή που είχε περιγράψει ο άγνωστος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα τις εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματικών, το μικρό κoρίτσι πιθανότητα είχε πέσει θύμα αρπαγής από αγνώστους, οι οποίοι προφανώς το εγκατέλειψαν στο σημείο, φοβούμενοι λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα και των εντατικών ερευνών των αρχών.

Το ιστορικό της εξαφάνισης

Η περιπέτεια της 4χρονης ξεκίνησε χθες το απόγευμα, όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι του παππού της, στη Λεωφόρου Σχιστού 89, στον Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει μαζί με τους γονείς της για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Οι γονείς του κoριτσιού είχαν καταγγείλει την εξαφάνιση χθες, λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα, αναφέροντας στην αστυνομία ότι το παιδί τους χάθηκε χωρίς να αντιληφθούν το πραγματικό.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Σημαντικό ρόλο στην εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης έπαιξε η καλή συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που αυτή διαθέτει, καθώς και του Διασωστικού πληρώματος του «Χαμόγελου Του Παιδιού» που εξαρχής βρέθηκαν στο σημείο εξαφάνισης της ανήλικης. Καταλυτική ήταν η συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που βοήθησαν  στις διαδικασίες αναζήτησης της Μαρίας- Ειρήνης.

Εξαρχής, Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και θα βρεθεί κοντά στην Μαρία- Ειρήνη και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστούν.
 

Δειτε Επισης

Υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και μπούκαραν σε σπίτι-Έδεσαν γυναίκα κι έφυγαν με πάνω από 100.000€
Δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά ξεκίνησε το ταξίδι της
Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον αστυνομικό
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Τραγωδία στον Πειραιά… Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου-«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» (pics)
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκινά το ταξίδι της για το Παρίσι
Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ