Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια... Φωτιές οι κουκουλοφόροι, χημικά τα ΜΑΤ

Επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων ακολούθησαν τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία η αστυνομία κέρδισε το στοίχημα, αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά. 
 
Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.
 
Ωστόσο περίπου από τις οκτώ το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στην περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η αστυνομία έχει κάνει 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές.  Λίγο πριν από τις εννέα μία εικοσάχρονη, που είναι κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ έχοντας τραύμα στο κεφάλι. Όπως καταγγέλλει έχει χτυπηθεί από αστυνομικό με γκλομπ.
Οι κουλουλοφόροι σημαδεύουν με δέσμη λέιζερ τους άνδρες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί απέναντί τους, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων έχουν επιστρέψει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ η αστυνομία απάντησε στον πετροπόλεμο με χημικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει σε νέες προσαγωγές. 
Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ. Μία μολότοφ μάλιστα, έπεσε από κάποια ταράτσα κοντά στο ΒΟΞ  στη Στουρνάρη και «έσκασε» κοντά σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η στολή του.  Από πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη άγνωστοι άρχισαν να πετούν γλάστρες εναντίον των αστυνομικών. 

Περίπου στις εννέα το βράδυ άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από κατάστημα σε πεζόδρομο των Εξαρχείων και ζητούσαν από τον ιδιοκτήτη του να τους αφήσει να μπουν μέσα, αφού υποστηρίζουν ότι είχαν βρει καταφύγιο εκεί αντιεξουσιαστές που νωρίτερα πετούσαν εναντίον τους αντικείμενα.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας