Αντιπαράθεση Δένδια-Κοτζιά για το δημοσίευμα του NordicMonitor

Αντιπαράθεση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του προκατόχου του Νίκου Κοτζιά ξέσπασε με αφορμή το δημοσίευμα του Nordic Monitor, το οποίο υποστηρίζει ότι η Τουρκία είχε έτοιμη στρατιωτική επιχείρηση με την οποία θα έπαιρνε πίσω τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν φτάσει στην Ελλάδα, την επόμενη του πραξικοπήματος του 2016.
 
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια σχολιάζουν: «H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor. H σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
 
Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς απάντησε, υποστηρίζοντας ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν προτείνει την ανταλλαγή των οκτώ με τους δύο Έλληνες στρατιώτες και συνεχίζει: «Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς είχε υποστηρίξει ότι τα δημοσιεύματα αναμασούν ψεύδη των τουρκικών υπηρεσιών και αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στην υπόθεση: «Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μαλλον ομολογούν οτι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό», αναφέρει ο κ. Κοτζιάς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο