Απίστευτο οπλοστάσιο στην Ελλάδα-«Τρομάζει η ποσότητα των εκρηκτικών, ευτυχώς προλάβαμε»

«Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε», τόνισε ο Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη παρουσίαση της πορείας των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής που οδήγησαν στις συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής ομάδας «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται δεδομένο εξαιτίας των κατασχεθέντων πειστηρίων, ότι ετοιμαζόταν ηχηρό, ισχυρό και καλά οργανωμένο χτύπημα είτε με χρήση οπλισμού είτε με βομβιστική ενέργεια εξαιτίας ύπαρξης μεγάλων ποσοτήτων ΤΝΤ, ζελατινοδυναμίτιδας και 40 κιλών ANFO, είτε διπλό χτύπημα, ενδεχομένως και προς αστυνομικούς στόχους όπως έχει πράξει στο παρελθόν η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, από την χρονική περίοδο που διανύουμε, δηλαδή λίγο πριν την Επέτειο του Πολυτεχνείου έως και τον Δεκέμβριο.
 
Βεβαίως, όλα αυτά δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη, δηλαδή ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος, καθώς οι ανακρίσεις συνεχίζονται όπως συνεχίζεται και η ανάλυση ειδικά των ψηφιακών πειστηρίων που έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εντοπίστηκαν στην οικία του αναζητούμενου και τραυματισμένου από την ληστεία στον Χολαργό, τρομοκράτη.
 
Προφανώς το επικείμενο χτύπημα ή τα χτυπήματα θα γίνονταν νυχτερινές ώρες και ξημερώματα για ευνόητους λόγους, ενώ το καλάσνικοφ-«σφραγίδα» της «Ο.Ε.Α.» που είχε δεχτεί τροποποίηση με προσθήκη χειρολαβής για καλύτερη δυνατότητα βολής και ράγας τύπου «Picatinny» και έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τρομοκρατικές της επιθέσεις είχε την δυνατότητα προσθήκης νυχτερινής διόπτρας και σκοπευτικού lazer, τα οποία επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν. Με λίγα λόγια είχαν αναβαθμίσει τον οπλισμό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην …αστοχήσουν, ότι και αν αυτό συνεπάγεται.
 

Πρόσθετα, εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Χολαργού, ακόμη τρία καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο και πιστόλια. «Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε επίσης ο Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Κατηγορούμαι για πράξεις που δεν έκανα», υποστηρίζει ο 41χρονος που συνελήφθη για τρομοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαρύτατες κατηγορίες κατά των τρομοκρατών-Έβριζαν κατά τη μεταγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξαρθρώθηκε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στην Ελλάδα-Το «προφίλ» των τριών τρομοκρατών

 
Πηγή: news247

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...