Απολογήθηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος και Μπαρμπαρούσης

Απολογήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι πρώην βουλευτές της οργάνωσης, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
 
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, προχώρησε σε παύση λειτουργίας της τοπικής Νίκαιας και διαγραφές μελών, αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα.
 
Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός έρχεται σε αντίθεση με τις απολογίες άλλων κατηγορουμένων, γεγονός το οποίο επισήμανε προς τον απολογούμενο και η έδρα του δικαστηρίου, θέτοντάς του παράλληλα το ερώτημα για ποιο λόγο δεν υπήρξαν κινήσεις δημόσιας γνωστοποίησης αυτών των αποφάσεων της Χρυσής Αυγής.
 
«Νομίζω ότι έγιναν... δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Μετά από λίγες μέρες έγιναν γνωστά», απάντησε ο Ηλίας Παναγιώταρος.
 
Επίσης, ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι η λειτουργία της ήταν «νόμιμη» και ακολουθούσε τη «θεσμική οδό», ενώ αναφορικά με το ζήτημα των ναζιστικών χαιρετισμών και συμβόλων ισχυρίστηκε ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος αυτά ήταν απαγορευμένα.
 
Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, κατά την απολογία του, υπεραμύνθηκε του ναζιστικού χαιρετισμού, ισχυριζόμενος ότι είναι αρχαιοελληνικός, ενώ για τον εαυτό του δήλωσε ότι είναι «Έλληνας εθνικιστής που αγαπά την πατρίδα του».
 
Ερωτηθείς από την έδρα για τον ναζιστικό χαιρετισμό, ο κατηγορούμενος σημείωσε ότι «τον έχουν δαιμονοποιήσει γιατί τον χρησιμοποίησε ο Χίτλερ. Δεν υπάρχει άλλο τρόπος να χαιρετάς. Είναι καλή ενέργεια».
 
Στην ίδια κατεύθυνση, υποστήριξε σε σχέση με τη χρήση ναζιστικών συμβόλων από την οργάνωση ότι «η σβάστικα δεν είναι ναζιστικό. Χρησιμοποιήθηκε από το Χίτλερ απλά. Στη Βουλή περπατάμε πάνω στις σβάστικες. Είναι στα πατώματα, είναι παντού. Οπότε αυτό δεν μπορώ να το χαρίσω και να το αφήσω στο Χίτλερ».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία