Ένταση μεταξύ συνηγόρων στην απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν έντονα φραστικά επεισόδια μεταξύ του συνηγόρου του και ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του επικεφαλής της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε όταν ο συνήγορος του Νίκου Μίχου, προέτρεψε τον εντολέα του να αναπτύξει κατά την απολογία του τις ιδεολογικές του διαφορές με το κόμμα. Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τότε αντέδρασε έντονα, και οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης αντάλλαξαν φραστικές αντεγκλήσεις και υβριστικά σχόλια, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για λίγη ώρα τη συνεδρίαση.

Κατά την απολογία του, ο Νίκος Μίχος υποστήριξε ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, «πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ό,τι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ».

Ο πρώην βουλευτής ισχυρίστηκε ότι οι υπεύθυνοι για την δολοφονία «ας πάνε ισόβια, αυτό τους αξίζει. Αλλά όχι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική του Πειραιά. Δεν μπορεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να καταδικαστούν. Δεν έχουν σχέση. Οι τοπικές δεν είχαν σχέση μεταξύ τους».

Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος άφησε να εννοηθεί ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα το ίδιο βράδυ, ισχυρισμός που έρχεται σε αντίθεση με την απολογία της Ελένης Ζαρούλια, η οποία υποστήριξε ότι ο σύζυγός της ενημερώθηκε το επόμενο πρωί.

Ο Ν. Μίχος είπε επίσης πως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα «έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής», ενώ επίσης υποστήριξε ότι το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη έγινε «σε λάθος χρόνο και χωρίς διαγραφές». Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος υπονόησε ότι υπήρχε αδιαφάνεια ως προς τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων, μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Στη σημερινή συνεδρίαση, απολογήθηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος, ο οποίος δηλώνοντας αθώος, επανέλαβε τη γραμμή και προηγούμενων μελών της οργάνωσης ότι η «δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική».

Στη σύντομη απολογία του, ο πρώην βουλευτής δήλωσε ότι τοποθετεί τον εαυτό του στον "πατριωτικό χώρο" και αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής και ιεραρχίας στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι η συντεταγμένη εικόνα και τα παραγγέλματα αποτελούσαν μέρος της επικοινωνιακής διαχείρισης του κόμματος.  

Δειτε Επισης

Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα