Ντου της ελληνικής αστυνομίας σε σουπερμάρκετ ναρκωτικών-Πώς γινόταν η διακίνηση

H αστυνομία ανακάλυψε Ορμητήριο διακίνησης ναρκωτικών, σε ερειπωμένο, ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου. 

«ΑΣΟΕΕ: Επιτέλους τέλος!», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο προφίλ του στο Facebook, αναρτώντας βίντεο εντυπωσιακής αστυνομικής εισβολής σε εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο είχε μετατραπεί σε «καβάντζα» ναρκωτικών εγκληματικής οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο κτίριο που ανήκει σε οικογένεια που διαμένει στο Λονδίνο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μετατραπεί σε κρησφύγετο κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Χθες το πρωί εξελίχθηκε αστυνομική επιχείρηση στο εσωτερικό του με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, ΟΠΚΕ και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο πιστόλια των 9 και 22 χιλιοστών, περίπου ένα κιλό ηρωίνης και μικρότερες ποσότητες κοκαΐνης, χασίς και χαπιών έκσταση. Σε άλλες παράλληλες κατ’ οίκον έρευνες συνελήφθησαν πέντε άτομα, από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, μία ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την ΑΣΟΕΕ και επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Στελέχη της ΟΠΚΕ που περιφρουρούσαν το κτίριο κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης απώθησαν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι μπήκαν και πάλι στο πανεπιστημιακό ίδρυμα χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν σε επέμβαση στο εσωτερικό του παρότι διαπράττονταν αυτόφωρα αδικήματα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδήγησε στην ανακάλυψη «ορμητηρίου» διακίνησης ναρκωτικών, εγκατεστημένου σε ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε «εμπορική επιχείρηση».

Δέκα συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, 5 Πακιστανοί και 5 Αφγανοί, και κατασχέθηκαν ποσότητες που καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών, όπως ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (shisha) και ecstasy. Επιπλέον κατασχέθηκε οπλισμός, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση της σπείρας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας υπολογίζεται σε τουλάχιστον 100.000 ευρώ, από τις ποσότητες που κατασχέθηκαν.

Διακίνηση ναρκωτικών με βάρδιες

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 35χρονος Αφγανός, που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Πριν από 10 χρόνια είχε συλληφθεί ξανά για ναρκωτικά και είχε αποφυλακίστηκε πριν από 3 χρόνια. Αυτός, καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της σπείρας, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο, ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση.

Αλλος, που επίσης συνελήφθη, δρούσε ως τσιλιαδόρος των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00), ο πρώτος επιφορτισμένος με τη φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, ο δεύτερος ως τσιλιαδόρος και διακινητής των ναρκωτικών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου.

Αλλα τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10:00-22:00), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι άλλοι δύο ως τσιλιαδόροι και διακινητές των ναρκωτικών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Οπλα και ναρκωτικά κατασχέθηκαν

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 1 κιλού και 388,5 γραμμαρίων,

607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 20 κιλών 411,4 γραμμαρίων,

4 πλάκες και 20 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 433 γραμμαρίων,

6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 151,9 γραμμαρίων,

221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha ), βάρους 531 γραμμαρίων,

2.221,5 δισκία ecstasy, με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια

67 φαρμακευτικά δισκία,

πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm ,

αεροβόλο πιστόλι,

περίστροφο ρέπλικα,

88 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,

τα χρηματικά ποσά των 3.651€ και 6 δολαρίων Η.Π.Α.,

4 τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,

20 είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

4 ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά,

σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη μια αλλοδαπή, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και προσήχθησαν άλλοι 4 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3 οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

 

Δειτε Επισης

Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»