Χάος στη Λέσβο-Ένας νεκρός, δύο πυρκαγιές και εξέγερση στο hotspot της Μόριας

Επεισόδια ξέσπασαν στη  Μόρια,  μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις περίπου 16.45 προκαλώντας πανικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου.
 
Ένα απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ιδιωτικό όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα, στο κοντέινερ της οποίας ξεκίνησε η φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραγικό θάνατο βρήκε και το μωρό της. Όμως, λόγω της αντίστασης των προσφύγων και μεταναστών, δεν υπάρχει πρόσβαση στο σημείο. 
 
Ασθενοφόρο παρέλαβε τρεις μετανάστες, με τραύματα ορθοπεδικά, και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.
 
Η κατάσταση στον χώρο είναι έκρυθμη μετά τη φωτιά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και αστυνομικούς, που έριξαν δακρυγόνα.

 
«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτελής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρφηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα.
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο αυξάνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει. Από το υπουργείο δόθηκε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη, όπου πρόκειται να μεταβούν και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή ξέσπασαν δύο φωτιές, η «πρώτη στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις». 
 
Τον χώρο καλύπτουν μαύροι καπνοί, ενώ σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διακρίνεται ένα κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου.

 
Η φωτιά προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο, τόσο λόγω των αντιδράσεων από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και λόγω του πλήθους κόσμου που βρίσκεται στο hotspot.
 
Προσπαθούν να καταλάβουν το κέντρο
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.
 
Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο
Δεκάδες προσαγωγές για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη