H Thomas Cook χρεοκόπησε, ο... Thomas Cook χάνει τον γάμο του στη Ρόδο

Σοκ στην βιομηχανία τουρισμού παγκοσμίως προκάλεσε η κατάρρευση της Thomas Cook, η οποία έχει εγκλωβίσει 600.000 ανθρώπους σε διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον πλανήτη.

Δύο από «θύματα» της πτώχευσης είναι και ο 29χρονος Thomas Cook με την 27χρονη σύντροφό του Amelia Binch από το Hucknall του Nottingham, οι οποίοι έχουν «κολλήσει» στη Ρόδο, καθώς επρόκειτο να παντρευτούν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι δυο τους είχαν «κλείσει» γαμήλιο πακέτο με την Thomas Cook και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να μην παντρευτούν εξαιτίας της πτώχευσης.

Το ζευγάρι βρίσκεται στη Ρόδο από τις 18 Σεπτεμβρίου και μάλιστα, σχεδόν οι μισοί από τους καλεσμένους είχαν κλείσει ταξιδιωτικά πακέτα με τη Thomas Cook προκειμένου να έρθουν στον γάμο, συμπεριλαμβανομένου και του κουμπάρου.

Αλλά, όπως ενημερώθηκε το ζευγάρι μετά την πτώσευση, ο γάμος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει καθώς το πακέτο που είχαν κλείσει περιελάμβανε τη γαμήλια τελετή, τα λουλούδια, τη γαμήλια τούρτα, τη διακόσμηση και τη μουσική, τη στιγμή μάλιστα που για όλα αυτά έχουν ξοδέψει σχεδόν 10.000 λίρες.

«Νιώθω συντετριμμένος. Έχουμε πάνω από 30 φίλους και άτομα της οικογένειάς μας που περιμένουμε να έρθουν, αλλά έχουν κολλήσει στη Βρετανία. Ο κουμπάρος μου είναι ακόμα στην Αγγλία και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Προγραμματίζω εδώ και δύο χρόνια αυτό το γάμο και όλα κινδυνεύυουν να καταστραφούν. Έχουμε πληρώσει για τα πάντα. Είναι απογοητευτικό. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο 29χρονος Thomas Cook.

Ενώ η 27χρονη σύντροφός του Amelia Binch πρόσθεσε: «Μας κοστίζει σχεδόν 10.000 λίρες και καθόμαστε και περιμένουμε αγχωμένοι, δεν ξέρουμε αν παντρευόμαστε. Είμαστε πραγματικά ανήσυχοι. Μας λένε ότι μπορούμε να πετάξουμε για Μάντσεστερ ή Λονδίνο ακόμα και σήμερα. Έχουν πει ότι θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε στιγμή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι από τη Βρετανία επέλεξε να παντρευτεί στη Ρόδο, επειδή το όλο «πακέτο» του γάμου θα κόστιζε πιο φθηνά από οτι να παντρεύονταν στη Βρετανία.

Να σημειωθεί ότι η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της και πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, οι βρετανικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.

«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»
Ένοικος πολυκατοικίας σταμάτησε την παροχή ρεύματος και εγκλώβισε τους διαρρήκτες μέσα στο ασανσέρ
Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο στην Ελλάδα