Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ, την Τετάρτη η συνάντηση με τον Ερντογάν

Σειρά πολύ σημαντικών συναντήσεων και επαφών θα έχει από σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο διεθνές στερέωμα.
 
Όπως αναφέρουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με τριπλό στόχο:
 
Πρώτον, να συζητήσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν την Ελλάδα, με προτεραιότητα τα ελληνοτουρκικά, τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το προσφυγικό/μεταναστευτικό αλλά και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.
 
Δεύτερον, να αναδείξει διεθνώς το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων ξένων επενδύσεων, μέσα από τις συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες παγκόσμιας εμβέλειας.
 
Τρίτον, να λάβει μέρος στις συζητήσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει, παράλληλα, συναντήσεις με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητήσει την πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
 
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ξεκινά από τη Δευτέρα, που θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της παραμονής του, θα απευθύνει ομιλία στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ). Μια ημέρα νωρίτερα, στις 26 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με ηγέτες μεγάλων χωρών, με ηγέτες χωρών της ΕΕ και των Βαλκανίων, με κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες και με στελέχη της ομογένειας.
 
Σημαντικότερη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού θα είναι αυτή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει και την πρώτη του συνάντηση με το Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας