Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας ξεσπά-Ακόμα να μας ζητήσει συγγνώμη αυτός που την πυροβόλησε

Πέντε μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που η 8χρονη Αλεξία δέχθηκε βλήμα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, στις Θεσπιές Βοιωτίας, ανήμερα του Πάσχα.

Για τον τραυματισμό της φέρεται να ευθύνεται ένας 54χρονος άντρας ο οποίος γιόρταζε με «μπαλωθιες» για την ημέρα.

Η μικρή Αλεξία πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε ωστόσο σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη της μεταφοράς της σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό καθώς, όπως λέει στο protothema.gr ο πατέρας της, στην Ελλάδα τέτοια κέντρα απευθύνονται μόνο σε ενήλικες.

«Εδώ δεν υπάρχει κέντρο αποκατάστασης για παιδιά, μόνο για ενήλικες. Τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο και τελειώνει τη θεραπεία. Μετά θα την πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους μέχρι να ετοιμάσουμε τα χαρτιά και μετά πρέπει να πάει οπωσδήποτε έξω. Είναι ενα παιδακι μικρό 8 χρονών. Ό,τι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε από εκεί και ύστερα ο Θεός θα το αποφασίσει. Κι όλα αυτά από το τίποτα. Να πείτε ότι ήταν άρρωστο το παιδί να πω εντάξει αλλά τώρα να είναι στην αυλή και να έρθει η σφαίρα από πεντακόσια μέτρα ρε παιδιά αυτό δεν γίνεται. Δεν γίνεται ούτε στις ταινίες. Δεν μπορούμε ακόμη να το πιστέψουμε», λέει ο κ. Λουκάς Σαμαρτζής.

Η 8χρονη Αλεξία έδωσε την πρώτη μάχη και κρατήθηκε στη ζωή όμως η κατάσταση της υγείας της παραμένει δύσκολη. Όπως λέει ο πατέρας της δεν μιλάει παρά μόνο κουνάει λίγο τα άκρα της. Ο ίδιος και η σύζυγος του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί τους. Ωστόσο το ποσό που θα χρειαστεί η οικογένεια για τη αποθεραπεία της μικρής Αλεξίας στο εξωτερικό είναι πολύ υψηλό και οι ίδιοι αδυνατούν να το καλύψουν.

Ο πατέρας απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την δύσκολη αλλά καθοριστικής σημασιας για το μέλλον της μικρης Αλεξίας προσπάθεια (Εθνική Τράπεζα, δικαιούχος Λουκάς Σαμαρτζής,  IBAN: GR9401 1029 0000 00290 6061 7452 )

Την ίδια ώρα η οικογένεια ζητά τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη και έχει ήδη κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει ένα εκατομμύριο ευρώ από τον 54χρονο. Τέλος όπως λέει ο πατέρας του ανηλίκου παιδιού πέντε μήνες μετά δεν τους έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη: «ούτε έχει εμφανιστεί και έχει και δυο,τρία παιδιά δεν ξέρω ποσα έχει. Ούτε η γυναίκα του σαν μάνα να πεις. Τίποτα παιδιά τίποτα».

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη