Drones «ξετρύπωσαν» χασισοφυτείες αξίας 1,2 εκατ. στην Καρδίτσα (pics)

Δύο τεράστιες χασισοφυτείες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην Καρδίτσα μετά από έξι μήνες έρευνας σε δύσβατη περιοχή. Συγκεκριμένα η ασφάλεια Κοζάνης με οδηγό και βοηθό τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), εντόπισε δύο τεράστιες χασισοφυτείες.
 
Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από drones, ενώ μετά τον εντοπισμό των χασισοφυτειών, συνελήφθησαν ένας 53χρονος και 6 Αλβανοί οι οποίοι είχαν στήσει μία οργανωμένη φυτεία με 1.250 χασισόδεντρα, τα οποία καλλιεργούνταν συστηματικά και με περισσή φροντίδα.
Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν, σχημάτισαν δικογραφία για άλλους 3 Αλβανούς, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή τουλάχιστον άλλων 35 ατόμων.
 
Τα χασισόδεντρα ήταν έτοιμα για συγκομιδή και εκτιμάται ότι η διάθεση της κάνναβης θα απέφερε στους δράστες πάνω από 1.200.000 ευρώ.
 
Οι δύο χασισοφυτείες εντοπίστηκαν σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Νεράιδα και Καροπλέσι της Καρδίτσας.
 
Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν φυτείες, εκ των οποίων η μία αποτελούμενη από (1.001) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρα και η άλλη αποτελούμενη από (248) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,60 εκατοστά, οι οποίες συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού, που είχε δημιουργηθεί από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Στον χώρο των φυτειών εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ βρέθηκαν δυο (2) πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα και την επιτήρηση των φυτειών.
 
Στο τελικό στάδιο των ερευνών οργανώθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Λαμίας, καθώς και σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας, Κρατικής Ασφάλειας και Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας Εορδαίας και Λαμίας, της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, καθώς και αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας, καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές της Εορδαίας και της Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 1.249 δενδρύλλια κάνναβης, 2.885 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, 154 γρ. κάνναβη στο στάδιο της αποξήρανσης, καθώς και οπλισμός, ζυγαριές, πολλά κινητά τηλέφωνα και ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
 
Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο