Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των συνόρων της Ελλάδας

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η καλή γειτονία προϋποθέτει τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έστειλε ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος. 

Μιλώντας σε εκδήλωσε εις μνήμη του αγωνιστή Νικηταρά, στην Κοινότητα Τουρκολέκα Μεγαλόπολης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει, μεταξύ άλλων, την επικράτεια και τα σύνορα της Ελλάδας στην περιοχή, καθορίζει όμως, ταυτοχρόνως, και την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο Έλληνας Πρόεδρος σημείωσε ότι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου είναι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο οριοθετείται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). “Αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά την Συνθήκη του Montego Bay του 1982 είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή. Διότι η ως άνω Συνθήκη παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που δεσμεύουν όλους”, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Διεθνή Κοινότητα καθώς έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι οποιαδήποτε έκπτωση σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ θα δημιουργούσε επικίνδυνο προηγούμενο. “Αυτό πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό από τη γείτονα Τουρκία. Και το λέμε και για το δικό της συμφέρον”, κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα