Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Σάμο λόγω πυρκαγιάς-Επιχειρούν έξι εναέρια μέσα

Πολυμέτωπη μάχη με τις φωτιές δίνουν και το Σάββατο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου. Συνολικά επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα. Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, καθώς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 πυροσβέστες και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 μηχάνημα έργου της Περιφέρειας. Δεν απειλείται πάντως κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 Πετζετέλ και 1 ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχει 1 υδροφόρα ΟΤΑ. Πυρκαγιά και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Βροντερό Φλώρινας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη.

Τόσο στο Ροϊδοβούνι όσο και στο Βροντερό το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι στις δασικές εκτάσεις.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Βασιλικά Σαλαμίνας.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους και συγκεκριμένα στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Η περιφερειακή Αιγάλεω άνοιξε εκ νέου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και μπούκαραν σε σπίτι-Έδεσαν γυναίκα κι έφυγαν με πάνω από 100.000€
Δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά ξεκίνησε το ταξίδι της
Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον αστυνομικό
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας