Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα διευκολύνει το Grace1

Η Αθήνα δεν πρόκειται να διευκολύνει την πορεία του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace1 προς τη Συρία, ξεκαθάρισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί από τις αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να διαταράξει τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ. 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει επιβάλει η ΕΕ στη διακίνηση ιρανικού πετρελαίου και για αυτό αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ. «Έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στη διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει», είπε ο Αν. Υπ. Εξωτερικών, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το εν λόγω πλοίο «δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι, δεν μπορεί να δέσει σε κανέναν ντόκο σε όλη τη χώρα. Το πλοίο μπορεί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να αγκυροβολήσει κάπου», σημειώνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει ανάλογη αντίδραση της Ελλάδας.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ιράν δεν έχει ζητήσει κάτι από την Ελλάδα η οποία, όπως είπε,  έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επικράτηση ομαλότητας στον Περσικό Κόλπο, στον οποίο δραστηριοποιούνται πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Δειτε Επισης

Άγριο οικογενειακό επεισόδιο σε νεκροταφείο στην Ελλάδα-Άρπαξε μαρμάρινο σταυρό και χτύπησε τη νύφη του
Νέα καταγγελία για τα Τέμπη-«Ο σταθμάρχης ήταν μαζί με μία ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
Σαφάρι ελέγχων από την ΕΕ στους influencers-Στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες
Ν: Δένδιας: H Ελλάδα θα δρομολογήσει αντιαεροπορικό αντί-drone θόλο
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τις απεργιακές πορείες-Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη (pics)
Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα για το Πάσχα
Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου που προκάλεσε τον θάνατο του 31χρονου στην Ελλάδα
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Ελλάδα
Υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και μπούκαραν σε σπίτι-Έδεσαν γυναίκα κι έφυγαν με πάνω από 100.000€
Δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά ξεκίνησε το ταξίδι της