Θρήνος για την ελληνική δημοσιογραφία… Έφυγε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Σε ηλικία 94 ετών "έφυγε" σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου και σημειώνει: "Ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο δημοσιογράφο, ο οποίος πραγματοποίησε μια μοναδική σταδιοδρομία, συνομίλησε με τις κορυφαίες προσωπικότητες του καιρού του και υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους ρεπόρτερ της εποχής του. Αφησε έντονο το αποτύπωμά του στον Κλάδο αλλά και στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού που τον ακολούθησε σε όλη αυτή τη σπάνια πορεία".
 
Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος γεννήθηκε στην Οιχαλία Μεσσηνίας το 1925. Απέκτησε το δίπλωμά του στη δημοσιογραφία από τη Δημοσιογραφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1949 στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", απασχολούμενος στο αθλητικό ρεπορτάζ. Το 1959 μεταπήδησε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ". Διετέλεσε ανταποκριτής της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη την περίοδο 1966-67. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε εφημερίδες αλλά και αρκετά έντυπα του περιοδικού Τύπου, όπως στο "ΡΟΜΑΝΤΣΟ", το "ΠΡΩΤΟ", τον "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ", τις "ΕΙΚΟΝΕΣ", την "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ". Η αποκλειστική συνέντευξη που απέσπασε από τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1959 για την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" υπήρξε καταλυτική για την μετέπειτα πορεία του, καθώς ανέπτυξε φιλική σχέση με τον Ελληνα κροίσο και στη συνέχεια ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου του, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται: Ακολούθησε μια καριέρα γεμάτη αποκλειστικότητες, οι οποίες τον καθιέρωσαν ως δημοσιογράφο εξειδικευμένο στις συνεντεύξεις προσωπικοτήτων παγκοσμίου φήμης αλλά και μια μεγάλη πορεία σε γραφεία Τύπου διαφόρων επιχειρηματικών κολοσσών.
 
Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος συνέγραψε αρκετά βιβλία, μεταξύ άλλων τις βιογραφίες του Ωνάση και του Νιάρχου αλλά και μυθιστορήματα, ενώ διέθετε πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχείο. Η ΕΣΗΕΑ τίμησε τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο μαζί με άλλους βετεράνους του αθλητικού ρεπορτάζ, σε ειδική τιμητική εκδήλωση στις 28 Φεβρουαρίου 2018.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα