Τετάρτη 27 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

LIVE: Δύο τα ανεξέλεγκτα μέτωπα στην Εύβοια-Φόβοι για ένταση των ανέμων

  14/08/2019 06:44
LIVE: Δύο τα ανεξέλεγκτα μέτωπα στην Εύβοια-Φόβοι για ένταση των ανέμων

LIVE: Δύο τα ανεξέλεγκτα μέτωπα στην Εύβοια-Φόβοι για ένταση των ανέμων

  14/08/2019 06:44

Τεράστια μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Εύβοια, για να καταφέρουν να κατασβέσουν την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες, με στόχο να εκμεταλλευτούν πλήρως το «κενό» που αφήνουν οι άνεμοι, οι οποίοι κόπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Όλη τη νύχτα στην Κεντρική Εύβοια, γύρω από τα χωριά Πλατάνια, Μακρυμάλλη, Σταυρό και Κοντοδεσπότι, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν σε εφαρμογή το νυχτερινό σχέδιο «δυναμικής παρέμβασης», ώστε να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έδαφος για τα εναέρια μέσα.

Με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, όπως και δύο ιταλικά αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη από την νύχτα στην Ελλάδα, ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες με σκοπό να περιορίσουν την καταστροφική πυρκαγιά με το τεράστιο μέτωπο των 11 χιλιομέτρων στην Κεντρική Εύβοια.

Την νύχτα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν έξω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνια, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν και αυτές τις εστίες. Στην Πλατάνια εξάλλου στήθηκε την νύχτα ένα πρόχειρο επιχειρησιακό κέντρο, από όπου και έγινε ο συντονισμός των δυνάμεων κατά την διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας