Τρίτη 2 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συγκλονιστικές εικόνες-Η στιγμή της εκκένωσης φλεγόμενων οικισμών στην Εύβοια

  13/08/2019 18:02
Συγκλονιστικές εικόνες-Η στιγμή της εκκένωσης φλεγόμενων οικισμών στην Εύβοια

Συγκλονιστικές εικόνες-Η στιγμή της εκκένωσης φλεγόμενων οικισμών στην Εύβοια

  13/08/2019 18:02

Nα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κλήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι κάτοικοι σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει πολλές περιοχές της Εύβοιας από τα ξημερώματα.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι, οικογένειες και παιδιά αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τις φλόγες. Κάποιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και επέμεναν να παραμείνουν εκεί προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους, ωστόσο με την βοήθεια της Πυροσβεστικής τα χωριά εκκενώθηκαν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια-Ζήτα βοήθεια από την Ε.Ε.

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Πυροσβέστης απομακρύνει ηλικιωμένο άνδρα από το σπίτι του
Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βουρδάνο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το χωριό Κοντοδεσπότι, η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μόνο μία αποθήκη έχει καεί αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».


Οι κάτοικοι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν
Η φωτιά έφτασε και στα πρώτα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για καταστροφές κτισμάτων, καθώς και εκεί οι επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας