Απολογείται ο χειριστής του σκάφους που σκότωσε δύο ανθρώπους στο Πόρτο Χέλι

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου σήμερα για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που πήρε το Σάββατο ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης, χειριστής του ταχυπλόου που έκοψε στη μέση τη βάρκα στην οποία επέβαιναν τρία αδέρφια με αποτέλεσμα οι δύο εξ αυτών, ηλικίας 60 και 70 ετών να χάσουν τη ζωή τους και η τρίτη, μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών να νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Σάββας.

Παράλληλα σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της αιμοληψίας στην οποία υποβλήθηκε ο 40χρονος προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα που βρισκόταν στο τιμόνι του 12μετρουταχύπλοου με τις δύο 350αρες μηχανές στο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι.

Εντωματαξύ δύτης που βούτηξε στα νερά της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα δήλωσε στο ΣΚΑΪ «να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν» περιγράφοντας τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Ο Αντώνης Ρεβύθης υποστήριξε, επίσης, ότι ο 44χρονος Γάλλος «κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο» προσθέτοντας ότι λίγες ώρες πριν το δυστύχημα, το ταχύπλοο κινούνταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα. 

«Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί... Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά...» είπε ο κ. Ρεβύθης. 
Η τραγωδία μιας οικογένειας

Την ίδια ώρα κανείς από τα παιδιά και τους συγγενείς της 60 χρονης γυναίκας που παραμένει διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που χτύπησε την οικογένειά τους, όταν το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι σκοτώνοντας ακαριαία τα δυο αδέρφια ηλικίας 60 και 70 ετών και προκαλώντας σοβαρά τραύματα στην άτυχη γυναίκα. 

Τα τρία αδέρφια παραθέριζαν στα εξοχικά τους περιμένοντας με χαρά να έρθει και ο τέταρτος αδερφός ώστε να περάσουν όλοι μαζί τις μέρες του Δεκααπενταύγουστου. Σύμφωνα με τους συγγενείς, αυτός στάθηκε και ο πιο τυχερός γιατί θα ακολουθούσε τα αδέρφια του στο βραδινό τους ψάρεμα. Εκείνο το βράδυ η 60χρονη γυναίκα ανέβηκε στο ψαροκαίκο μαζί με τα αδέρφια της εκ των οποίων ο ένας ήταν ο δίδυμός της και πήγαν για ψάρεμα όπως έκαναν παλιά όλοι μαζί . 

Συγκλονισμένα τα παιδιά της 60χρονης 

Στο σαλονάκι εξώ από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας περιμένουν με αγωνία τους γιατρούς, τα παιδιά της άτυχης γυναίκας προκειμένου να ακούσουν κάποιο χαρμόσυνο νέο για την κατάσταση της υγείας της μητέρας τους.

Πριν λίγο καιρό είχε φύγει από τη ζωή ο πατέρας τους και τώρα συγκλονισμένα από τον τραγικό θάνατο των θείων τους και τον βαρύτατο τραυματισμό της μητέρας τους προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να μάθουν πληροφορίες για το συμβάν. 

Αν και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή, ωστόσο υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας καθώς η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι είναι σταθεροποιημένη η κατάστασή της. Η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα τα οποία προκλήθηκαν κατά τη σύγκρουση των δυο σκαφών όταν το φουσκωτό πέρασε πάνω από το ψαροκαίκο στο οποίο επέβαινε μαζί με τα δυο αδέρφια της. 

Δικηγόρος 44χρονου: Ο πελάτης μου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες...

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του Γάλλου χειριστή του ταχυπλόου αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι λίγο πριν την σύγκρουση με τη μικρή βάρκα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του φουσκωτού αντί να μειώσει, αύξησε την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το 12μετρο ταχύπλοο.

«Δεν θα κάνω δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν μου επιτρέπεται» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης. Και συνέχισε ο δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου: «Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή. Αυτό που μεταφέρω είναι η θλίψη και η συντριβή του».

«Είναι απολύτως αναληθές ότι εξαφανίστηκε» υποστήριξε ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου και πρόσθεσε για τον χειριστή του ταχύπλοου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας: «Ηδη έχει αρνηθεί τις κατηγορίες...».
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE/Ιρανός ανώτερος αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ