Φωτογραφία του δεύτερου εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Στο τιμόνι του μπλε Nissan Pulsar (στην πάνω αριστερά φωτογραφία), που περνά πίσω από το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, κάθεται ο 35χρονος που συνελήφθη στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο 31χρονος αδερφός του έχει εκτελέσει τον επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας και επιβιβάζεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο μάρκας Smart του επιχειρηματία έχει ακόμη ανοικτά τα φώτα, ενώ εκείνος κείτεται νεκρός λίγα μέτρα μακρύτερα, όταν επιχείρησε να διαφύγει από τον δολοφόνο του, ο οποίος του έριξε και χαριστική βολή!

Σε φωτογραφία που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος», ο θηριώδης και γυμνασμένος «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής έχει πάει με τον αδερφό του σε κατάστημα αθλητικών ειδών, προκειμένου να αγοράσει τα ρούχα της… δουλειάς, αυτά που θα φορούσε το βράδυ της δολοφονίας. Ο συγκεκριμένος ρουχισμός και η απόδειξη αγοράς τους, που βρέθηκε στο ξενοδοχείο που έμεναν, ήταν σημαντικά στοιχεία που πρόδωσαν τον δολοφόνο.

Τα αυτοκίνητα

Οι εκτελεστές του Γιάννη Μακρή είχαν δηλώσει στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας… κλοπή του ενός από τα τέσσερα οχήματα που είχαν νοικιάσει πριν εκτελέσουν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία. Αυτό είχε προκύψει από την έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι έφτασαν σε εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων και διαπίστωσαν πως τα δύο αδέρφια είχαν νοικιάσει ένα Peugeot, ένα Golf, ένα Tiguan και τέλος το Nissan Pulsar που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία.

Οταν επέστρεψαν το τρίτο όχημα είπαν στον ιδιοκτήτη εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων πως κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο άγνωστοι έσπασαν το πίσω αριστερό τζάμι και τους αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να… καταγγείλουν το συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ., με τον έναν από τους δύο να παραδίδει το διαβατήριο βουλγαρικών αρχών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου είχε γίνει η καταγγελία, με τον αστυνομικό του τμήματος που επιλήφθηκε της έρευνας να αναγνωρίζει τα δύο αδέρφια που είχαν καταγγείλει την… κλοπή.

Κάποια από αυτά τα οχήματα τα χρησιμοποίησαν στην παρακολούθηση του Γιάννη Μακρή, όπως και λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του, έξω από κατάστημα στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, όπου βρισκόταν με φίλο του. Τα δύο αδέρφια «εκτελεστές» κοιτούσαν διαρκώς προς το μέρος τους. Το θύμα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, είχε εκμυστηρευτεί στον φίλο του ότι σε προγενέστερους χρόνους έβλεπε συνεχώς τα άτομα αυτά να τον κοιτάζουν περίεργα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, όταν έδειξαν στον φίλο του άτυχου επιχειρηματία, αυτός τους αναγνώρισε.

Τα ρούχα

Οι αστυνομικοί από τις έρευνες που είχαν κάνει στα ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων είχαν εντοπίσει ένα δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή. Εκεί βρήκαν καινούργια ρούχα, τα οποία έμοιαζαν με αυτά που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης τη νύχτα της δολοφονίας. Παράλληλα, εντόπισαν την απόδειξη αγοράς και έφτασαν γρήγορα στο κατάστημα προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως τα είχε αγοράσει πριν τη δολοφονία του «Αυστραλού».

Το οπτικό υλικό της δολοφονίας του 46χρονου άνδρα επιδείχθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος κατέθεσε ότι στη ζακέτα και στο καπέλο διακρινόταν το σήμα γνωστής εταιρείας ρούχων. Ανέφερε ακόμη πως η απόδειξη αντιστοιχεί στο κατάστημά του και πως αυτά αγοράστηκαν στις 24 Οκτωβρίου. Το παντελόνι, σύμφωνα με την κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, προσομοίαζε πολύ με αυτό που αγοράστηκε, ενώ ανέφερε ότι τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του δράστη ταιριάζουν με το μέγεθος «Large» των προαναφερόμενων ρούχων. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν αγοράσει ένα αντρικό παντελόνι μαύρου χρώματος, τρία ζευγάρια ασπρόμαυρες γυναικείες κάλτσες και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο
Δεκάδες προσαγωγές για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη