Η ελληνική Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή. 

Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές μετά την αποχώρηση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Για την δικογραφία με τις κατηγορίες για ηχογράφηση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα 163 βουλευτές από την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας. Οι 13 βουλευτές του ΚΚΕ και του Μέρα25 τάχθηκαν κατά. 

Για την δεύτερη δικογραφία που αφορά πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 162 κατά 13 βουλευτές και 1 ακόμη βουλευτής παρών. 

Αποχώρησε από την Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ
Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την συζήτηση προκειμένου να μην νομιμοποιήσει την διαδικασία. 

Πολιτική δίωξη κατήγγειλε ο Πολάκης
Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος του για τις δύο δικογραφίες που έφτασαν στην Βουλή. Πιο συγκεκριμένα εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα χαρακτήρισε την σημερινή συζήτηση στην Βουλή «αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπο του».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι στόχος είναι «η απαξίωση σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ και στα οποία φέρονται να συμμετέχουν ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων αλλά και η πλειονότητα των ΜΜΕ».

Κατήγγειλε ότι η διαδικασία της άρσης ασυλίας αποδεικνύει την «πρωτοφανή σκοπιμότητα» και τις «άθλιες μεθοδεύσεις» καθώς επιχειρείται οι κατηγορίες σε βάρος του να αντιμετωπιστούν ως ιδιωτικές διενέξεις ενώ αφορούν το έργο του ως υπουργού Υγείας. 

Επιπλέον εξήγησε ότι δεν ζήτησε προστασία αλλά να παραπεμφθεί με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών ως πολιτικό πρόσωπο προκειμένου να υπάρξει μία ανοιχτή διαδικασία και επιτέθηκε εκ νέου στα ΜΜΕ.

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή