Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά στο Μαρκόπουλο, σύμφωνα με τον δήμαρχο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας.

 «Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα Μεγάρων. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 2 Ε/Π», αναφέρει νωρίτερα η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική δίνει μάχη και σε άλλα μέτωπα, με πιο επικίνδυνο να κρίνεται αυτό στο Μαρκόπουλο, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, πίσω από το γήπεδο της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, ανέφερε πως «ύστερα από σχεδόν 3,5 ώρες προσπαθειών των πυροσβεστών, αυτή τη στιγμή η φωτιά κοντεύει να σβήσει», τονίζοντας ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. «Υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά», είπε. 

«Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χόρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων ανθρώπων».

Τέλος, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν άμεσα στην κατάσβεση της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλαψαν και οι πέτρες ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι-Μνημόσυνο για τα 102 θύματα

Στην Μυτιλήνη η φωτιά που καεί αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.
 
Η πυρκαγιά στα Ιωάννινα είναι σε εξέλιξη σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά, ωστόσο οι φλόγες είναι μακριά από τα χωριά και δεν κινδυνεύουν σπίτια. Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

 

Δειτε Επισης

Ο Κασσελάκης έφερε τροχόσπιτο από την Αγγλία για να περιοδεύει στην Ελλάδα
Ο πατέρας του βρέφους ομολόγησε ότι το έριξε ο ίδιος στα σκουπίδια-Υποστηρίζει πως γεννήθηκε νεκρό
Σε χωματερή βρέθηκε το νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Φέρει χτυπήματα στο κεφάλι
Εξαφανίστηκαν πέντε παιδιά από νοσοκομείο στην Πάτρα, ενώ διερευνάτο αν ήταν θύματα κακοποίησης
Θρίλερ με νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Οι γονείς φαίνεται να το πέταξαν στα σκουπίδια
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 32χρονου-Κρυβόταν στο Ντουμπάι, πήγε στην Ελλάδα και τον σκότωσαν
Ραγδαίες εξελίξεις στην δολοφονία Λυγγερίδη-Παραδόθηκε ο «Shark», ένας από τους βασικούς υπόπτους
Γ. Πλακιωτάκης: Οι σημερινές εντάσεις αποδεικνύουν τη σημασία ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Το παρελθόν του 32χρονου που εκτέλεσαν στον Βύρωνα-Εμπλοκή της αλβανικής μαφίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ
Πρόστιμο-μαμούθ 21.140 ευρώ σε μοτοσικλετιστή στην Ελλάδα-Παραβίασε 12 φανάρια με κόκκινο