Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά στο Μαρκόπουλο, σύμφωνα με τον δήμαρχο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας.

 «Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα Μεγάρων. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 2 Ε/Π», αναφέρει νωρίτερα η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική δίνει μάχη και σε άλλα μέτωπα, με πιο επικίνδυνο να κρίνεται αυτό στο Μαρκόπουλο, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, πίσω από το γήπεδο της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, ανέφερε πως «ύστερα από σχεδόν 3,5 ώρες προσπαθειών των πυροσβεστών, αυτή τη στιγμή η φωτιά κοντεύει να σβήσει», τονίζοντας ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. «Υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά», είπε. 

«Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χόρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων ανθρώπων».

Τέλος, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν άμεσα στην κατάσβεση της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλαψαν και οι πέτρες ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι-Μνημόσυνο για τα 102 θύματα

Στην Μυτιλήνη η φωτιά που καεί αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.
 
Η πυρκαγιά στα Ιωάννινα είναι σε εξέλιξη σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά, ωστόσο οι φλόγες είναι μακριά από τα χωριά και δεν κινδυνεύουν σπίτια. Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

 

Δειτε Επισης

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Σοκαριστική αποκάλυψη ΥΠΑΝ-Μαθήτρια νηπιαγωγείου εξομολογήθηκε σεξουαλική κακοποίηση από συγγενή
Απειλή ραδιενεργού διαρροής στον ποταμό Τομπόλ-Νερά πλημμυρών κατευθύνονται σε ορυχείο ουρανίου
Ενημέρωσε τον INTOSAI για την συνέντευξη Αγγελίδη ο Γενικός Ελεγκτής
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ
Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο της οκτάχρονης-Περιμένει τον ιατρικό φάκελο