Ο δολοφόνος της Κρήτης παραδέχεται ότι «πείραξε» κι άλλες γυναίκες

Τα δημοσιεύματα σχετικά με τις καταγγελίες άλλων γυναικών, σχολιάζει ο συνήγορος του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη, Παντελής Ζέλιος, αναφέροντας πως «φυσικά κάτι απ' όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει, γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια».
 
Ο ίδιος όμως κάνει λόγο και για «σκοτεινά σημεία»: «Εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επισήμως καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την δολοφονία της Ίτον ως σχετικό έγγραφο», επεσήμανε σχετικά ο κ. Ζέλιος. «Αν υπάρχουν τέτοιες ανάλογες καταγγελίες οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι; Τι έκαναν τόσο καιρό;» «Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ», καταλήγει.
 
Όταν και εφόσον σχηματιστεί δικογραφία για τέτοιου είδους καταγγελίες πάντως, θεωρείται βέβαιο πως ο 27χρονος θα κληθεί από τον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση. Προς το παρόν ο δράστης διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου.
 
«Η δίωξη ενδέχεται να αλλάξει»
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου που όρισε η ίδια η οικογένεια, η κατηγορία του βιασμού ενδέχεται να αλλάξει. «Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει».
 
«Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του. Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Σούζαν Ίτον ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», είπε ο ίδιος ο κ. Ζέλιος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την βίαζε ακόμα και νεκρή-Νέες σοκαρίστηκες αποκαλύψεις για το δολοφόνο της Κρήτης
 
Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο δράστης έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας και παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορές - και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο.  
 
Όπως είπε, βγήκε για να βρει μία γυναίκα για ερωτική επαφή και, όταν την άτυχη γυναίκα που είχε βγει για τρέξιμο μετά το συνέδριο, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Το θύμα του έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία.
 
Δεν έχει κλείσει ο φάκελος
Δεν έχει κλείσει ακόμα ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου.
 
Ο δικηγόρος του επισημαίνει πως τα αποδεικτικά στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία είναι «το αίμα που βρέθηκε στο παπούτσι του 27χρονου, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το αίμα της Suzanne και κάποια ευρήματα που προέρχονται από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο εντολέας μου (σ.σ. τα ίχνη των ελαστικών)».
 
Την ίδια ώρα, αναμένονται μία σειρά άλλων αποτελεσμάτων από εργαστηριακές κυρίως εξετάσεις για να συμπληρωθεί η δικογραφία.
 
«Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται για τυχόν επιπλέον στοιχεία. Παράλληλα, περιμένουμε την αναλυτική ιατροδικαστική εξέταση, γιατί χθες αυτό που μας ήρθε ήταν μία περίληψη της μίας σελίδας. Επίσης αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα με το γενετικό υλικό, τα οποία εικάζουμε ότι θα έχουν βγει μέσα σ’ ένα μήνα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζέλιος.
 
Τέλος, ο κ. Ζέλιος επανέλαβε πως άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
 
«Έχουμε ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και περιμένουμε ότι θα γίνει άμεσα για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δικαστήριο», τόνισε ο κ. Ζέλιος ο οποίος εκτίμησε ότι – εξαιτίας της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση – το δικαστήριο «θα προσδιοριστεί πολύ πιο σύντομα και δεν θα φτάσει το 18μηνο, αρκεί βέβαια να έχει κλείσει ο φάκελος της δικογραφίας ως προς τα αποδεικτικά στοιχεία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραπέμπει σε Μεταξά ο φονιάς της Κρήτης-Τα κοινά στοιχεία σε δράση και προφίλ
 
Πηγή: cretapost

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή