Τετάρτη 26 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έξι σεισμοί μέσα σε μία ώρα έγιναν στην Αττική

  19/07/2019 15:46
Έξι σεισμοί μέσα σε μία ώρα έγιναν στην Αττική

Έξι σεισμοί μέσα σε μία ώρα έγιναν στην Αττική

  19/07/2019 15:46
Πέντε σεισμοί ταρακούνησαν την Αθήνα μετά τον μεγάλο σεισμό, μέσα σε διάστημα μίας ώρας.
 
Όπως φαίνεται από την καταγραφή σημαντικών σεισμών, στην εφαρμογή του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, σε διάστημα μίας ώρας, σημειώθηκαν έξι σεισμοί, χωρίς να αποκλείεται να καταγράφηκαν και άλλοι πιο μικροί.
 
Τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε την Αττική, το Κέντρο τον μετρά ως 5,3 στην κλίμακα Ρίχτερ, με βάθος 13 χιλιόμετρα. Ακολούθως, δύο λεπτά αργότερα, καταγράφεται μετασεισμός μεγέθους 3,2, με βάθος τριών χιλιομέτρων. Έξι λεπτά μετά, σημειώνεται μικρότερος μετασεισμός, 2,7 στην κλίμακα Ρίχτερ, με βάθος οκτώ χιλιόμετρα.
 
Δεκατέσσερα λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο καταγράφει δόνηση 2,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, με βάθος τα 11 χιλιόμετρα. Ακολούθως, περίπου 15 λεπτά μετά, σημειώνεται μεγαλύτερος σεισμός, 3,6 Ρίχτερ, με βάθος τα δέκα χιλιόμετρα.
 
Ο δεύτερος σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ήταν αυτός που σημειώθηκε μία ώρα μετά τον πρώτο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, ήταν έντασης 4,4 βαθμών Ρίχτερ και είχε βάθος οκτώ χιλιόμετρα.  
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο πριν και μετά από έναν μεγάλο σεισμό να σημειώνονται αρκετές δονήσεις, μικρές και μεγαλύτερες, μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν περισσότεροι μετασεισμοί.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας