Απολογείται ο 27χρονος δολοφόνος της βιολόγου στην Κρήρη

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου από τις ΗΠΑ, Suzane Eaton από τον 27χρονο Ιωάννη Παρασκάκη ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα (19/07) στον ανακριτή. Στη δηµοσιότητα δόθηκαν χθες, ύστερα από σχετική διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία του 27χρονου που δολοφόνησε την Αµερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ιτον.
 
Πρόκειται για τον Ιωάννη Παρασκάκη, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά. Σύµφωνα µε ανακοίνωση της Αστυνοµίας, η δηµοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου αλλά και στην ευχερέστερη πραγµάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασµό του παραπάνω αδικήµατος, καθώς και στη διερεύνηση της συµµετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω».
 
Η Αστυνοµία ζήτησε από τον εισαγγελέα τη δηµοσιοποίηση των στοιχείων, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο 27χρονος έχει επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση µιας 27χρονης Λιθουανής, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι εργαζόταν σε τουριστική επιχείρηση στο Γεράνι.

Η νεαρή γυναίκα περιέγραψε όσα έζησε λέγοντας ότι την ώρα που έκανε τζόκινγκ σε αγροτικό δρόµο διαπίστωσε ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να τη χτυπήσει. Η ίδια τραυµατίστηκε προσπαθώντας να ξεφύγει, αλλά δεν κατήγγειλε ποτέ το περιστατικό στην Αστυνοµία.

Όπως είπε στην ενηµερωτική ιστοσελίδα flashnews.gr, δεν αναγνώρισε τον οδηγό, αλλά το λευκό αυτοκίνητό του έµοιαζε µε αυτό του δολοφόνου της Σούζαν Ιτον.

Τι έκανε ο 27χρονος μετά τη δολοφονία
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της άτυχης γυναίκας έφυγε από την σπηλιά που είχε πετάξει το άψυχο κορμί της και πήγε σ' ένα κοντινό νεκροταφείο προκειμένου να σβήσει τα ενοχοποιητικά ίχνη από το αυτοκίνητό του.

Άνοιξε το πορτμπαγκάζ του άσπρου ΙΧ που οδηγούσε και ξεκίνησε να το πλένει εξονυχιστικά από τα αίματα και από άλλα στοιχεία που θα φανέρωσαν πως μέσα σε αυτό στιγμές νωρίτερα βρισκόταν η Αμερικανίδα βιολόγος.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή η μανία που έδειξε ο 27χρονος να καθαρίσει το πορτμπαγκάζ ήταν κάτι που παραξένεψε τις Αρχές αργότερα, αφού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν ότι ήταν το μοναδικό σημείο του αμαξιού που ήταν καθαρό.

Η συμπεριφορά του ήταν κανονική μετά το έγκλημα

Συγγενής του δράστη φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές σχετικά με την συμπεριφορά του 27χρονου μετά τη δολοφονία, αναφέροντας ότι συμπεριφερόταν φυσιολογικά και τίποτα δεν πρόδιδε την πράξη του.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Εδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος», φέρεται να είπε.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη