Είχε επιτεθεί και σε άλλη γυναίκα ο δολοφόνος της Κρήτης-Τρεις υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Καταιγιστικές είναι τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται άλλα τρία περιστατικά που σχετίζονται με το θρίλερ της Σούζαν Ίτον. Ο 27χρονος που  δολοφόνησε τη βιολόγο, επιτέθηκε, πριν από δύο μήνες, όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ, σε Πολωνή η οποία και αναγνώρισε το άσπρο αυτοκίνητο του δράστη.
 
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της γυναίκας, ο 27χρονος τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Λίγο αργότερα εκείνη ανέκτησε τις δυνάμεις της και άρχισε να τρέχει στο χωράφι.  Η Πολωνή μετέβη στην Αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν όμως δεν μπορούσε να αναγνωρίσει, μέσα στην ταραχή της, το αυτοκίνητο το οποίο αναγνώρισε τώρα. Η Αστυνομία είχε προχωρήσει, μετά την καταγγελία της Πολωνής, σε προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και εκείνη του 27χρονου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραπέμπει σε Μεταξά ο φονιάς της Κρήτης-Τα κοινά στοιχεία σε δράση και προφίλ
 
Δύο ακόμη καταγγελίες από γυναίκες θυμίζουν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της 60χρονης. Εκείνη της Λιθουανής που είδε να βγαίνει κάποιος από αυτοκίνητο και να την πλησιάζει. Κατάφερε όμως να γλιτώσει  επειδή άρχισε να τρέχει σε ένα μέρος με κόσμο. Η τρίτη καταγγελία ανήκει σε Ελληνίδα, η οποία αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Σώθηκε όμως αφού φώναξε και έτρεξε, ενώ γύρω της υπήρχε κόσμος.
 
Ακόμη ένα επιβαρυντικό, για τον 27χρονο δολοφόνο, στοιχείο βλέπει το φως. Είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη για εμπρησμό, για τον οποίο είχε δηλώσει ότι προκάλεσε επειδή του άρεσε να ακούει τον θόρυβο των σειρήνων της Αστυνομίας.
 
Οι νέες έρευνες των ιατροδικαστών
Μία ημέρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της Σούζαν Ίτον, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης αποσαφηνίζει ότι δεν μπορεί «μακροσκοπικά να εξακριβωθεί αν υπήρξε βιασμός».
 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσία της Αστυνομίας, βρέθηκαν ίχνη «πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης» στο σώμα της βιολόγου, με τον ίδιο τον 27χρονο να αναφέρει στην επίσημη κατάθεσή του πως τα κίνητρα της δολοφονίας της 60χρονης ήταν σεξουαλικά.
 
«Μακροσκοπικά, λόγω σήψης βέβαια, δεν είχαμε την δυνατότητα εμείς να διακρίνουμε βιασμό. Απλώς πήρα δείγματα, τα παρέδωσα στην αστυνομία κι αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση αυτό φυσικά θα φανεί στις εξετάσεις dna. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία», δήλωσε ο Αντώνης Παπαδωμανωλάκης.
 
«Το κορμί της άτυχης γυναίκας είχε θλαστικές κακώσεις στον θώρακα. Είχε δηλαδή σπασμένα πλευρά χωρίς όμως τραυματισμό οργάνων, δηλαδή δεν προκλήθηκε αιμορραγία. Δεν είχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση αλλά είχε κατάγματα στα οστά του προσώπου. Επίσης είχε κάποια τραύματα από αιχμηρό όργανο τα οποία δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε αν είναι μαχαίρι ή από κάποια εξαρτήματα κοφτερά του αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά και οι κακώσεις του θώρακα και τα αιχμηρά τραύματα δεν είναι θανατηφόρα. Τα κατάγματα των πλευρών προκαλούν μία δυσκολία στην αναπνοή που εάν το σώμα μείνει έτσι για αρκετή ώρα θα καταλήξει από ασφυξία», πρόσθεσε ακόμη ο ιατροδικαστής.
 
«Αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση θα φανεί στις εξετάσεις dna. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία» τόνισε ο Αντώνης Παπαδωμανωλάκης στο cretapost.
 
«Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν η ασφυξία προήλθε από απόφραξη – αν δηλαδή της έκλεισε το στόμα για αρκετή ώρα – ή αν η προήλθε από τα τραύματα στα πλευρά και τη θέση που είχε μέσα στη σπηλιά», επισήμανε ακόμη δείχνοντας πού εστιάζουν πλέον οι έρευνες.
 
Οι ιατροδικαστές, σύμφωνα με τον Αντώνη Παπαδομανωλάκη, εργάζονται αυτή την περίοδο ώστε να βρουν απαντήσεις σχετικά με την ώρα που έμεινε ζωντανή η 60χρονη βιολόγος. «Τίθεται και το θέμα αν ζούσε για αρκετή ώρα, το οποίο απευχόμαστε. Ωστόσο πρέπει να το εξετάσουμε γιατί είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»