Όλοι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα

Από το 1982, που το Μέγαρο Μαξίμου έγινε η πρωθυπουργική έδρα, τα στελέχη που απέκτησαν γραφείο στην Ηρώδου Αττικού ή μπαινοέβγαιναν καθημερινά από την πλαϊνή πόρτα της Βασιλέως Γεωργίου Β΄ είχαν πολλές ιστορίες να πουν. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιοι είναι οι «συγκάτοικοι», τα κρυφά πρόσωπα και τα alter ego του Αλέξη Τσίπρα στο νεοκλασικό με τον αριθμό 19

 

 
Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Πέρα από τη νέα χωροταξία που διαμόρφωσε στο γραφείο του ο  πρωθυπουργός, όσον αφορά τα πρόσωπα, ο ανασχηματισμός του Ιουλίου και οι τελευταίες εκλογές διαφοροποίησαν μόνο ως ένα βαθμό τους συσχετισμούς του «πρωινού καφέ».
Ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Άγγελος Τσέκερης, βρίσκονται κάθε πρωί στο γραφείο του πρωθυπουργού, οργανώνοντας την ημέρα,  κάνοντας τα πρώτα τηλέφωνα, διαβάζοντας τις εφημερίδες και  βάζοντας τις προτεραιότητες. Κατά περίπτωση πέρα από τον Γιάννη Δραγασάκη πολλοί είναι οι υπουργοί ή οι συνεργάτες που περνούν από το Μαξίμου.
Με τα νέα πρόσωπα «κλειδιά» τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στο κόμμα ο «πρωινός καφές» αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διαμορφωθεί και ο κύκλος να ανοίξει, καθώς επιθυμία του  πρωθυπουργού είναι τόσο το κόμμα όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα να έχουν λόγο στην ημερήσια διάταξη.
 

Ο «μεταβατικός» νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας ήταν έτσι και αλλιώς γνώριμος των διαδρόμων του Μαξίμου. Το νέο ισχυρό πρόσωπο της Κουμουνδούρου  ανήκει στην «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2010» των Παπαδημούλη, Δούρου, Μπαλάφα και είναι ένα από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώην υπεύθυνος του οργανωτικού, ανέλαβε τα «ηνία» του κόμματος όταν έφυγε ο Τάσος Κορωνάκης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και πλέον αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο.

Από το προεδρείο της ΚΟ σχεδόν καθημερινές αναμένεται να είναι πλέον οι επισκέψεις στο γραφείο του πρωθυπουργού της νέας γραμματέας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Πολλά στελέχη μιλώντας στο NEWS 247 χαρακτήριζαν «ευχάριστη έκπληξη» την τοποθέτησή της από τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη θέση, πιστεύοντας πως το χαμηλό προφίλ που διαθέτει μπορεί να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» στις  συγκρούσεις που πιθανόν να υπάρξουν. Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου, ενώ πριν εκλεγεί στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015 ήταν προϊσταμένη της Πολεοδομίας στην Κεφαλλονιά.
Όπως και ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης που επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τόσο τα υπόγεια του Μαξίμου όσο και τον πρωθυπουργό, έτσι αναμένεται να κινηθούν οι διάδοχοί του  Χρήστος Μαντάς και  Σωκράτης Φάμελλος.
Το επιτελείο που έχει δίπλα  του ο πρωθυπουργός αποτελείται από συνεργάτες και φίλους που γνωρίζει πολλά χρόνια, αλλά και νέα πρόσωπα, που από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική  αντιπολίτευση έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους.
 
Ο πιο έμπιστος του πρωθυπουργού

 

 


Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας, που έχει ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των υπουργείων, αποτελεί τον πολιτικό «πατέρα» του πρωθυπουργού. Ο κύκλος των τηλεφωνημάτων του  προς τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς, αν χρειαστεί, ξεκινά από το πρωί, ενώ όσοι χρειάζονται καλούνται και περνούν μια βόλτα από την Ηρώδου Αττικού. Η γνωριμία του με τον  πρωθυπουργό γυρίζει πίσω στην δεκαετία του ‘90, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας της νεολαίας και ο υπουργός επικρατείας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, είχε αναλάβει τον  συντονισμό των λειτουργιών της.
Παλιός γνώριμος και συνεργάτης στον κατασκευαστικό τομέα με τον πατέρα του πρωθυπουργού, γνωστός ΑΕΚτζης με συχνή παρουσία στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, το σπίτι του στην Αίγινα έχει γίνει  ουκ ολίγες φορές το στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν μια σειρά από κορυφαία ζητήματα.

Η αλλαγή και η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα των συνιστωσών σε ενιαίο με το συνέδριο του 2013 είναι ένα εγχείρημα που χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό ο υπουργός Επικρατείας. Ενδεικτικό της σχέσης που υπάρχει είναι ότι στο νησί πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοδοσίας του δεύτερου γιου του πρωθυπουργού, Ορφέα.  Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις σημαντικές συσκέψεις της ημέρας που γίνονται στο γραφείο του.

 

ΠΗΓΗ: news247

 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»