«Παντού άκουγες ουρλιαχτά»-Η συγκλονιστική μαρτυρία 13χρονης στη Χαλκιδική

«Παράθυρα έσπαζαν από τον αέρα, πόρτες χτυπούσαν δυνατά, δέντρα έπεφταν στον χώρο της κατασκήνωσης. Παντού άκουγες τσιρίδες και ορλιαχτά. Ο φόβος μάς παρέλυσε όταν κόπηκε το ρεύμα και βυθιστήκαμε στο σκοτάδι» λέει η 13χρονη Λυδία Κλέσκα.

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Χαρμόσυνη ήταν από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η ατμόσφαιρα σε παιδική κατασκήνωση, που βρίσκεται μεταξύ Νέας Φώκαιας και Αφύτου, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, και τα παιδιά ετοιμάζονταν να πάρουν μέρος στη βραδινή γιορτή, που θα πραγματοποιούνταν στο κιόσκι. Γύρω στις 21:00 το βράδυ τα χορευτικά και τα θεατρικά τμήματα, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν πάρει τη θέση τους. 

Οι κεραυνοί και οι αστραπές, που άρχισαν να φαίνονται από μακριά, αποτέλεσαν κακούς οιωνούς και άρχισαν να προκαλούν ανησυχία. Μέσα σε λίγα λεπτά δυνατή βροχή και αέρας ταχύτητας περίπου 100 χλμ. την ώρα άρχισαν να σκορπούν την καταστροφή. Η 13χρονη Λυδία Κλέσκα, η οποία βρισκόταν στην κατασκήνωση και αποτελούσε μέλος του χορευτικού, περιγράφει πώς έζησε τη θεομηνία και τον πανικό που αυτή προκάλεσε.

«Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ξεκίνησε δυνατή βροχή και αέρας. Οι ομαδάρχες άρχισαν να τρέχουν, για να μας συγκεντρώσουν και μας έλεγαν να γυρίσουμε γρήγορα στα σπιτάκια μας. Πολλά παιδιά δίπλα μου τσίριζαν, έκλαιγαν και έτρεχαν μέσα σε πανικό. Οι άνθρωποι της κατασκήνωσης έκαναν, ό,τι μπορούσαν για να μας προστατεύσουν και να μας οδηγήσουν σε ασφαλές μέρος, ωστόσο παντού έβλεπες τρόμο και πανικό, αφού υπήρχαν και αρκετά μικρά σε ηλικία παιδιά».

Τα παιδιά εγκατέλειψαν τα πράγματά τους στο σημείο της γιορτής και έτρεξαν προς τα σπίτια που διέμεναν. «Πολλά κεραμίδια είχαν σπάσει και από τις στέγες έτρεχε νερό. Πολλά σπιτάκια πλημμύρισαν. Καθόμασταν φοβισμένοι μέσα στα σπιτάκια και αγκαλιασμένοι κλαίγαμε. Από παντού ακούγαμε φωνές και τσιρίδες. Παράθυρα έσπαζαν από τον αέρα, πόρτες χτυπούσαν δυνατά. Ολόκληρα δέντρα έπεφταν μέσα στο χώρο της κατασκήνωσης. Ακούγονταν από παντού δυνατοί ήχοι, που μας έκαναν να τρομάζουμε. Η κατάσταση έγινε απελπιστική και ο φόβος μας παρέλυσε όταν κόπηκε το ρεύμα. Δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε τίποτα, αλλά και να κάνουμε το οτιδήποτε μέσα στο σκοτάδι» λέει η 13χρονη Λυδία.

Παρά τον πανικό και τις υπερβολικά επικίνδυνες συνθήκες, οι άνθρωποι της κατασκήνωσης και οι ομαδάρχες κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ευτυχώς, δε σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, αν και αρκετά παιδιά με μικροτραύματα οδηγήθηκαν στο ιατρείο.  «Μας πήγανε στο ιατρείο της κατασκήνωσης. Εκεί οι γιατροί και οι ομαδάρχες μας βοήθησαν πολύ. Μας μιλούσαν και κατάφεραν να μας ηρεμήσουν. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό που ζήσαμε και κυρίως τον πανικό, τις τσιρίδες και τους τρομακτικούς ήχους μέσα στο σκοτάδι», σημειώνει η Λυδία Κλέσκα.

Πηγή:ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας