Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων-Στους επτά οι νεκροί από τη φονική καταιγίδα

Μία σορός εντοπίστηκε στην παραλία της Σωζόπολης Χαλκιδικής, η οποία επλήγη από τη φονική κακοκαιρίες, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες-Ο αέρας σήκωσε τον 8χρονο και τον πέταξε σε τζαμαρία
 
Μέχρι στιγμής, η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί και εξετάζεται αν ανήκει στον αγνοούμενο ψαρά, χωρίς πάντως να έχουν διακοπεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σορός εντοπίστηκε από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού 6,8 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών. 

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες αγνοείται ένας αλιέας, ο οποίος βρισκόταν για ψάρεμα όταν ξέσπασε η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Μέχρι στιγμής οι ταυτοποιημένοι νεκροί είναι έξι: δύο υπήκοοι Ρωσίας, δύο Τσεχίας και δύο Ρουμανίας.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, 23 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Μία 72χρονη μεταξύ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα χορηγηθεί έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών, ενώ είπε ότι θα διατεθούν τα απαιτούμενα ποσά για τις αποζημιώσεις από τα κονδύλια του υπουργείου Υποδομών αλλά αν χρειαστεί και το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η άμεση ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η κακοκαιρία σάρωσε τη Χαλκιδική σε λίγα μόλις λεπτά.

Με το φονικό μπουρίνι το οποίο τον Ιούλιο του 1983 είχε αφήσει πίσω του εννέα νεκρούς στη Θεσσαλονίκη παρομοίασε τη φονική κακοκαιρία ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Σιθωνίας αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η αποκατάσταση των περισσοτέρων μέχρι τις βραδινές ώρες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Όπως τονίζει, τα συνεργεία της εταιρείας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων σε πλήρη ετοιμότητα, ξεκινώντας την επιθεώρηση και προχωρώντας σταδιακά στην αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο, στα σημεία που υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Κασσάνδρας, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ – όπως τονίζεται στην ανακοίνωση - εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου, αφού αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές υψηλής τάσης, να επανηλεκτροδοτηθεί και το Δίκτυο της μέσης και χαμηλής τάσης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Έδεσσας, Κοζάνης, Κατερίνης, Καστοριάς και Φλώρινας. Ωστόσο, προβλήματα ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα σε περιοχές της Κομοτηνής και της Βέροιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία