Παρέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγο, τα τρία του παιδιά και στενούς του συνεργάτες, μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ορκίστηκε το μεσημέρι Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
 
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά την ορκωμοσία ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στο νέο πρωθυπουργό. 

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, και πρόσθεσε «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Στις 19:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Μέχρι τώρα ο κ. Πέτσας ήταν διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς.
 
«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα", έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής διήρκησε περίπου 15 λεπτά και έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ο πρώην και ο νυν Πρωθυπουργός αντάλλαξαν χειραψία και ακολούθως ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.

Της ορκωμοσίας είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού νωρίτερα είχε παραλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες