Γύρισε σελίδα η Ελλάδα... Στην εποχή Νέας Δημοκρατίας και Κ. Μητσοτάκη

Μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως άλλωστε προεξοφλούσαν οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, επεφύλαξε το αποτέλεσμα των πρόωρων εθνικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.
 
Η Νέα Δημοκρατία όχι απλώς επικράτησε με άνεση, αλλά κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα του σχηματισμού αυτοδύναμης Κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας τις 150+1 έδρες που χρειαζόταν.
 
Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα σηματοδότησε το τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, που μετά την ήττα την οποία υπέστησαν στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, χάνουν μετά από τεσσερισήμισι χρόνια-όπως αναμενόταν-την εξουσία.
 
Η ορκομωσία του νέου Πρωθυπουργού θα γίνει στην μία το μεσημέρι της Δευτέρας. 
 
Την ίδια ώρα, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών επέφερε ανακατατάξεις στη σύνθεση του νέου ελληνικού κοινοβουλίου.
 
Συναφώς, η νέα ελληνική Βουλή θα είναι εξακομματική, με την «Χρυσή Αυγή» και την «Ένωση Κεντρώων», που είχαν παρουσία στο απερχόμενο Κοινοβούλιο, να μην καταφέρνουν να εξασφαλίσουν το εκλογικό μέτρο του 3% και να μένουν εκτός.
 
Από την απερχόμενη Βουλή, άλλα δύο κόμματα, δεν θα έχουν θέση στη νέα σύνθεση του ελληνικού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για το «Ποτάμι» και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», τα οποία ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν κατήλθαν στις εθνικές εκλογές.
 
Αντιθέτως, οι νέες παρουσίες στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι η «ΜεΡΑ» 25 του Γιάννη Βαρουφάκη και η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.
 
Με καταμετρημένο το 90,85% , το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα έδινε:
 
*Νέα Δημοκρατία: 39,78% και 158 έδρες
 
*ΣΥΡΙΖΑ: 31,56% και 86 έδρες
 
*ΚΙΝΑΛ: 7,97% και 22 έδρες
 
*ΚΚΕ: 5,34% και 15 έδρες
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,74% και 10 έδρες
 
ΜεΡΑ25: 3,47% και 9 έδρες
 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 2,95% και 0 έδρες
 
Οι πρώτες δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη
«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
 
Και συνέχισε:
 
«Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.
 
Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει σε έναν πιο προσωπικό τόνο:
 
«Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου.
 
Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί.
 
Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι.
 
Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης».
 
Και ο Κυρ. Μητσοτάκης κατέληξε ευχαριστώντας «μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν