Φάκελος με σφαίρα στον Αλεξιάδη και αντιεξουσιαστές στα γραφεία του Καμμένου

Αναρχικοί κατέλαβαν τα γραφεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανάρτησαν πανό με αντιμνημονιακά συνθήματα, και άλλη ομάδα αυτοονομαζόμενη «Κόκκινη Φραξια» απέστειλε φάκελο με σφαίρα στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με απειλητικό σημείωμα για τον ίδιο και την οικογένειά του.
 
Η Ελληνική Αστυνομία, με οργανωμένη επιχείρηση γύρω στις 9 το βράδυ εισέβαλε στο κτίριο της επιχείρησης «Ηλίας Καμμένος», του πατέρα του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου στεγάζονται και τα γραφεία του κόμματος, και συνέλαβε τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που είχαν καταλάβει τα γραφεία αργά το απόγευμα.
 
Οι αντιεξουσιαστές, 10-15 άτομα, που έχουν προσαχθεί από την αστυνομία για τα περαιτέρω, ανέβηκαν στη ταράτσα του κτιρίου και ανάρτησαν δύο μεγάλα πανό που έγραφαν «Καμιά διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο» και «Αντίσταση στα νέα μέτρα, όλοι στους δρόμους».
 
Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η ομάδα «Ρουβίκωνας» γνωστοποιεί ότι προέβη στην εν λόγω πράξη καθώς, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «δίνουν πλέον τη χαριστική βολή» και «μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν».
 
Παράλληλα, η ομάδα «Ρουβίκωνας», αναφερόμενη στη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, τονίζει ότι «αφενός καθησυχάζουν τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με διάφορες επικοινωνιακές φαιδρότητες και αφετέρου, στο γεωπολιτικό πεδίο, καθησυχάζουν τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ με δηλώσεις για τη δημιουργία καινούριας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, αλλά και με την υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς, μέσω της περίθαλψης Ουκρανών παραστρατιωτικών ναζί σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία».
 
Εν τω μεταξύ, σε αν άλλο περιστατικό το οποίο επίσης προβληματίζει την Ασφάλεια, το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα, έφτασε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, υπεύθυνου για φορολογικά θέματα, ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα που έγραφε «Τρύφωνα Αλεξιάδη, εισπράκτορα της Βέρμαχτ, μέχρι την ώρα 0 θα καταλάβεις τι πάει να πει φόβος, εσύ και τα μέλη της οικογένειάς σου…». Υπογραφή:  Κόκκινη Φραξια, που επίσης δραστηριοποιείται στον αριστερό, αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
Ο φάκελος παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου και θα εξεταστεί για την ύπαρξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες