Έγκλημα στου Γουδή: Το έκανα για να τη λυτρώσω, λέει η μητροκτόνος

Το έκανα για να την λυτρώσω, η μάνα μου βασανιζόταν, ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου της η 68χρονη μητροκτόνος στου Γουδή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η γυναίκα χτύπησε μέχρι θανάτου την 92χρονη κατάκοιτη μητέρα της που υπέφερε από άνοια και στην συνέχεια πέταξε το πτώμα της στο δρόμο, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. 


Το συναίσθημα περί δικαίου πράξεως έχει μπολιάσει για τα καλά μέσα στην 68χρονη μητροκτόνο  η οποία αν και φέρεται να έχει επίγνωση της εγκληματικής πράξης εν τούτοις θεωρεί πως με αυτό που έκανε κατά το δικό της τρόπο «λύτρωσε» την ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία ήταν άρρωστη και βασανιζόταν, λέει ο δικηγόρος της. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Σπύρο Δημητρίου θα ζητηθεί η φύλαξή της σε ειδικό ψυχιατρικό κατάστημα προκειμένου να εξεταστεί αφού για την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

«Η 68χρονη κατηγορούμενη έχει δυο παιδιά τα οποία και με προσέλαβαν να υπερασπιστώ τη μητέρα τους. Την ίδια εβδομάδα έχουν το θλιβερό καθήκον να κηδεύσουν την αγαπημένη τους γιαγιά αλλά παράλληλα να βοηθήσουν τη μητέρα τους η οποία τέλεσε την ανθρωποκτονία. Από την επαφή που είχα στα κρατητήρια με την 68χρονη κατηγορούμενη η συνομιλία και η επαφή μαζί της είναι πολύ δυσχερής νοηματικά και διαδικαστικά κάτι που είναι εύκολα αντιληπτό από την εικόνα της και μόνο. Αντιλαμβάνεται το άδικο της πράξης της ωστόσο πιστεύει ότι απάλλαξε τη μητέρα της από ένα καθημερινό μαρτύριο ενώ ισχυρίζεται ότι και η ίδια η μητέρα της, της το ζητούσε.


»Δεν είμαι βέβαιος ότι η κατηγορούμενη στην παρούσα περίοδο μπορεί να αντιληφθεί τη διαδικασία και τη θέση της απέναντι στην ποινική καταστολή και θα ζητηθεί από την κυρία Ανακρίτρια η τυχόν αναστολή της ποινικής διαδικασίας έως ότου γίνει διάγνωση ως προς το πνευματικό της επίπεδο και την ψυχική της κατάσταση ενώ παράλληλα θα ζητηθεί η φύλαξή της σε ειδικό ψυχιατρικό κατάστημα» είπε o Σπύρος Δημητρίου.
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα