Κυριακή 17 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Αντιδράσεις για Γιλντιρίμ επειδή αποκάλεσε Οικουμενικό τον Βαρθολομαίο

  12/06/2019 11:29
Αντιδράσεις για Γιλντιρίμ επειδή αποκάλεσε Οικουμενικό τον Βαρθολομαίο

Αντιδράσεις για Γιλντιρίμ επειδή αποκάλεσε Οικουμενικό τον Βαρθολομαίο

  12/06/2019 11:29
Οικουμενικό αποκάλεσε σε τουίτ του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο  ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνητικού συνασπισμού Μπιναλί Γιλντιρίμ παρόλο που η Τουρκία δεν τον αναγνωρίζει με αυτή του την ιδιότητα, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Τελικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ όταν αντιλήφθηκε τη ‘γκάφα’ του απέσυρε το τουίτ.
 
«Χρόνια πολλά και υγεία και στον Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο για την ονομαστική του εορτή», έγραψε, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και είχε ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης να σβήσει λίγο μετά τη λέξη ‘οικουμενικός’, ήταν το μήνυμα του Μπιναλί Γιλντιρίμ στον λογαριασμό του στο τουίτερ.
 
Αμέσως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενγκίν Οζκότς, διερωτήθηκε εάν αυτό είναι σωστό.  «Πρώτα στέλνετε χαιρετισμό στον Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο με τον χαρακτηρισμό του ‘οικουμενικού’ που δεν αναγνωρίζει η Τουρκία και μόλις υπάρξουν αντιδράσεις το σβήνετε. Ο όρος που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος της κυβέρνησης ξεπερνά τη γκάφα, αποτελεί μεγάλο σκάνδαλο. Αμάν, Μπιναλί μπέι προσέξτε, μετά από αυτό θα πείτε και την Ιστανμπούλ ‘Κωνσταντινούπολη’. Μην γράφετε τέτοια τουίτ», σχολίασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας