Τα «Παλλόμενα Πέη» του Φαμπρ πάνε Επίδαυρο!

Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να... δώσει τα κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών στον Βέλγο Γιάν Φαμπρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών και  όχι μόνο... Μεγαλύτερη αίσθηση, όμως, προκαλεί μια παράστασή του με τίτλο Mount Olympus: To glorify the cult of tragedy - γνωστή και ως τα «Παλλόμενα Πέη».

Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.

Η παράσταση που παρουσίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών είναι 24ωρης διάρκειας και συμμετέχουν 27 συντελεστές.
Με χλαμύδες τις οποίες σταδιακά βγάζουν, άνδρες χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή... ολόγυμνοι, να χορεύουν όπως τους γέννησε η μαμά τους ακόμη και συρτάκι υπό τους ήχους του "Ζορμπά" του Μίκη Θεοδωράκη.

Υπάρχει βεβαίως η παράσταση αλλά μόνο ως πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να ακουστεί ότι θα πάει στην Επίδαυρο.

Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να δώσει τα... κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στον Βέλγο Γιαν Φαμπρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες ηθοποιούς και όχι μόνο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους μέσω των social media, άλλοι έστειλαν επιστολές στον υπουργό Πολιτισμού. «Γιατί δεν βάζουμε παλλόμενα πέη σε όλα τα υπουργεία και δεν κάνουμε δεύτερη γλώσσα τα φλαμανδικά;» αναρωτήθηκε η σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου.

Με προσωπικό tweet στον πρωθυπουργό, ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης τον ενημέρωσε ότι χάνουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ενώ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έγραψε μεταξύ άλλων στη σελίδα του στο Facebook πως «το εξοργιστικό είναι το πλαίσιο, το "βελγικό φεστιβάλ", αυτό είναι που μας ντροπιάζει όλους, καλλιτέχνες και θεατές».

Πηγή: imerisia
 
 

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες