Διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές στην Ελλάδα για δήμους και περιφέρειες

Διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα. Συνολικά κάλπες στήνονται σε επτά Περιφέρειες και 217 Δήμους σε όλη τη χώρα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αλλά και στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής. 

«Σήμερα ψηφίζουμε για τους δήμους και τις περιφέρειες μας σε ένα νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση. Οι επιλογές μας είναι κρίσιμες. Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης. Είμαι αισιόδοξος πως οι πολίτες θα πράξουν αυτό που είναι σωστό για τους δήμους και τις περιφέρειες», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σε σχολείο της Κυψέλης. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών και σήμερα θα δώσουν ένα οριστικό τέλος στις καταστροφικές του πολιτικές.

«Σηματοδοτούμε τη διεύρυνση και ανοίγουμε μία τεράστια πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώνουμε με τις απομιμήσεις, με τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούμε ανάχωμα στην απειλή της δεξιάς». Αναφορικά με την αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είχε πολλά να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση και κατέληξε: «Η απόδραση από αυτή τη μάχη διευκολύνει το ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα δίνουμε την μάχη για να εκλεγούν ξανά οι αγωνιστές δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Ικαρία και συνεχίζουμε τον αγώνα, από αύριο κιόλας, για την πιο μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου για πιο ισχυρό ΚΚΕ», ήταν η αναφορά του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς